Polis memuru Ali İzzet Avşin adına oluşturulan kütüphane hizmette

Abdulkadir Geylani İmam Hatip Ortaokulunda görevi sırasında 2020 yılında hayatını kaybeden merhum polis memuru Ali İzzet Avşin adına oluşturulan kütüphane hizmete açıldı.

Evren Doğruer

Tuşba Kaymakamlığı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Van Şair ve Yazarlar Birliği’nin desteğiyle Tuşba ilçesinde bulunan Abdulkadir Geylani İmam Hatip Ortaokulu’nda merhum polis memuru Ali İzzet Avşin adına oluşturulan kütüphane hizmete açıldı.

10 bin kitaptan oluşan kütüphanenin açılışına Tuşba Kaymakamı Furkan Duman, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Bakır Bedevioğlu, merhum polis memuru Ali İzzet Avşin’in ablası, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurcan Avşin, Van Şair ve Yazarlar Birliği Başkanı Şair Yazar Yaşar Adıyaman, Van YYÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kınık, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kütüphane merhum polis memuru Ali İzzet Avşin’in ablası Doç. Dr. Nurcan Avşin ve Van Şair ve Yazarlar Birliği Başkanı Şair Yazar Yaşar Adıyaman öncülüğünde yaklaşık altı ayda toplanan kitaplarla kuruldu.

Kütüphanenin açılışına katkı sunanlara plaket verildi.

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 1
Bordobereli 18 Haziran 2022 11:33

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın istifadesine sunulan bu kütüphanenin açılmasında emeği geçen başta Nurcan hocamız olmak üzere herkese teşekkür ederim

Bakmadan Geçme