PLAY-OFF UMUDUMUZU KORUDUK

Rıdvan Can yazdı...

Yazıma başlamadan önce maça saatler kala covid-19 testleri pozitif çıkan Barış Gök, Aydın Bağ ve Hamza Küçükköylü kardeşime geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Allah'tan şifalar diliyorum.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Sakaryaspor maçı hazırlıklarını hafta başında gittiği İzmit'te sürdüren temsilcimiz Vanspor, zorlu Sakarya deplasmanından altın değerinde bir puanla dönerek, play-off umudunu devam ettirdi.

Vanspor, ligin en zorlu deplasmanlarından birine çıktı. Ligin ilk yarısını namağlup tamamlayan, ikinci yarıya ise peş peşe aldığı iki mağlubiyetle kötü bir başlangıç yapan lider Sakaryaspor, çıkış maçı olarak gördüğü Vanspor karşısında tek hedefi galibiyetti.

Vanspor’da bir tarafta sakatlıklar, diğer tarafta cezalar, üstüne bir de son dakika covid-19 testi pozitif çıkan oyuncularda eklenince doğal olarak kadro kurmak ve kurulan bu kısır kadrodan Sakarya gibi bir takım karşısında üst düzey bir futbol beklemek elbette hayalcilik olurdu. Bu nedenle lider Sakarya'dan alınan bir puanın önemli olduğunu unutmamak gerekir. Gerçekçi olmakta fayda var. Sakarya, maçın genelinde üstün olan taraftı.

Bu zorlu maç öncesi sakat ve cezalı futbolcuların yanı sıra yukarıda da belirttiğim gibi, covid-19 testleri pozitif çıkan futbolcularından yoksun çıktığımız Sakarya karşısında belki istenilen oyunu yansıtamadık ama kötü bir performansta sergilemedik. İyi futboldan ziyade mücadele ederek bu zorlu deplasmandan bir puan almayı başardık. Maçın geneline baktığımızda oyun üstünlüğü ile sahanın hakimi Sakaryaspor’du. Herkes gibi bizlerde Sakarya maçının kolay bir maç olmayacağını bir puanın büyük bir kazanç olacağını, bir dost meclisinde söylemiştim. Tespitimde yanılmadım ve öylede oldu.

Bir dost meclisinde, Sakarya'nın son iki haftada aldığı başarısız sonuçların takım üzerinde olumsuz hava yarattığını ve kazanamama gibi bir psikoloji ve taraftar baskısının olduğunu, Vanspor karşısında galibiyet için risk alacağını, bunu yaparken de özellikle savunmasında inanılmaz açıklar verebileceğini ve hatalar yapacağını söyledim. Erhan hoca Sakarya'nın yapacağı hataları ve açıklarını iyi değerlendirir, oyunu iyi okur ve maç içerisinde doğru hamleler yaparsa Sakarya'dan üç puanla dönmek kaçınılmaz olur demiştim ve yanılmadım.

Sakarya tahmin ettiğim gibi oynadı. Sahayı iyi kullandı. Özellikle kanat organizasyonlarını iyi yaptı. Özellikle maçın son bölümlerinde büyük risk alarak kalemize sağlı sollu gelmeye başladı. Galibiyet golü ararken, savunmasında inanılmaz açıklar verdi. Maçın son bölümlerinde bulduğumuz iki net gol pozisyonumuz var. Bunlardan birini değerlendirmiş olsaydık, Sakarya'dan üç puanla dönmüş olacaktık. Erhan hoca aksine oyunu daha çok savunma da kabullendi. Eğer savunma yerine hücuma yönelik takımı öne doğru biraz cesaretli oynatmış olsaydı, takımın aldığı bir puanın yerine üç puan sevincini yaşıyor olacaktık.

İlk yarı karşılıklı gollerle geçildi. İkinci yarıya da iyi başlayan taraf Sakaryaspor oldu. Üst üste inanılmaz gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Adeta tek kale oynadı. Maçın geneline baktığımızda Vanspor hem şanslıydı hem de kalecimiz Onur Tekin iyi günündeydi. Onur yaptığı kritik kurtarışlarla farklı mağlubiyetin önüne geçerken, yeni transferimiz Mehmet Özdıraz da ilk maçında kaydettiği golle taraftarın beğenisini aldı.  Bizlerde Özdıraz'a hoş geldin diyor, kalesinde önemli kurtarışlar yapan Onur Tekin'i de tebrik ediyoruz.

"HER FUTBOLCU ÖNEMLİDİR"

Zorlu Sakarya maçı öncesi takımda önemli eksiklerin oluşu takım üzerinde olumsuz hava yarattı. Fakat Sakarya karşısında forma şansı bulan genç futbolcuların hakkını da teslim edelim. Belki üst düzey bir futbol yoktu ama mücadele vardı. Sadece Vanspor’da değil, Sakarya'da da önemli eksikler vardı. Devre arasında yapılan transferlerin tamamı sahadaydı. Sakarya karşısında forma şansı bulan oyuncuların performanslarını beğendim.  Sakarya maçı bizlere ilk 11'de oynayacak potansiyele sahip oyuncularımızın olduğunu gösterdi. Bu yüzden takımda yedek as futbolcu fark etmeksizin Vanspor forması giyen her futbolcu Vanspor için önemlidir.

"SAKARYA'YI UNUTUP AFYON'U DÜŞÜNELİM"

Sakaryaspor maçı geride kaldı. Sakarya'yı unutup Çarşamba günü erteleme maçında saha ve seyircimiz karşısında Afjet Afyonspor'u ağırlıyoruz. Ligin ikinci yarısına kötü başlayan, ligde de zor günler geçiren ve son maçında evinde 1461 Trabzonspor'a kaybeden Afyon temsilcisi, Van'a mutlak galibiyet için gelecek.

Afyon maçı bizim açımızdan 6 puanlık bir maç ve iyi konsantre olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Afyon karşısında temsilcimiz Vanspor'a başarılar diliyorum.

Kalın sağlıcakla...

Bakmadan Geçme