Pırlanta Yüzük

Pırlanta gibi basınç ile korunmuş değerli maddelerde renk solgun ve sarı olarak görünür. Keza bu nedenle pırlantanın eşsiz renk kalitesi aslında renksizliği (beyazlığı) ifade edebilmek için dile getirilir. Madenden çıkarılıp, işlenen ve sonra kesimi gerçekleştirilen pırlantaların rengi beyazlaştıkça, renk kalitesi de artar. Renk, 4C felsefesine göre kesimin akabinde gelen, pırlantadaki en önemli özellik olarak görülür. Bu durumun ana nedeninden nen önemlisi, insanların pırlantanın renginindenönce pırlantanın ışıltısını fark etmesinden kaynaklandığı bilinmektedir. Sizde sitemizde harikulade beyaz özelliklerinde pırlanta yüzükrenklerine rastlayacağınız gibi, renkli ve renksiz özelliklerine göre kalitesini gösteren kategorilerden kendinize göre arama yapabilirsiniz. Pırlantanın kalitesi, göze beyaz görünen kısımları ifade ettikleri için seçilmiştir.

 

Pırlanta Renklerinin Anlamları

D: Tamamı renksiz pırlanta çeşitidir. Dünyanın son derece kaliteli ve en iyi kalite pırlanta rengidir. Dünya’da bir daha rastlanması çok zor olduğu gibi çok nadir bulunurlar.

E ve F: Renksiz olan pırlanta çeşidinin bir diğer türüdür. Sadece gemologlar tarafından fark edilebilen çok hafif renk tonlarındadırlar. Aynı “D” sınıfı gibi çok nadir bulunurlar

G ile H: Yine piyasada bulunan renksiz pırlanta çeşitleri arasındadırlar. G ve H’den daha beyaz pırlantalarla orantı yapılmadıktan sonra içerdiği renk tonu asla belli olmayan, tam beyaz olarak algılanan sınıflardır. Kaliteye göre fiyat oranı en yüksek pırlanta çeşitidir.

I ve J:Endüşük seviyedeki renksiz olarak tabir edilen pırlanta yüzük renkleri arasındadır. Çıplak göz ileçok dikkatli bir şekildeizlendiğindefark edilebilen aşırı sıcak bir ton ile görülen bu pırlanta çeşidi, ücretidaha üst kalitelere göre çok ucuzdur

K ile Z: Renkli olarak adlandırılan ğpırlanta çeşitleri arasında ilk sıradadır… K renginden sonrası piyasada bulundurulmaz. Yani bu renkten sonraki pırlantaların artık hiçbir değeri kalmamaktadır.

Pırlanta yüzükler hakkında detaylı bilgiyehttps://www.lizaypirlanta.com/pirlanta-tektas-yuzuklersitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Bakmadan Geçme