Park sorunu çözüm bekliyor

Gelişi güzel park edilen araçlar hem trafik sıkışıklığına neden oluyor, hem de trafik akışını engelliyor. Özellikle işlek caddelere sağlı- sollu park edilen araçlar trafiği kitleme noktasına getirirken yayalardan tepki topluyor.

Burhan Ergin

İşlek caddeler ve ara sokaklara araçların gelişigüzel park edilmesi sürücüleri, esnafları ve vatandaşları canından bezdirdi. Duruma tepki gösteren vatandaşlar yetkililerden bir an önce park sorununa çözüm bulmalarını istedi.

Son zamanlarda kent merkezinde büyük sorun haline gelen park sorunu, hem esnafı hem de yolu kullanan sürücüleri çileden çıkarıyor. Vatandaşların gelişigüzel araçlarını, iş yerlerinin önüne park edip ortadan kaybolması esnafı mağdur ediyor.

Konuyla ilgili sorunlarını dile getiren esnaflar, park sorunundan dolayı müşterilerinin iş yerlerine gelmekte sıkıntı yaşadığını gelişi güzel park edilen araçlardan dolayı iş yapamaz durumda olduklarını, yetkililerin bu soruna biran önce çözüm bulması gerektiğini belirttiler.

Özellikle Cumhuriyet Caddesi'nin oto galerisi görünümüne döndüğünü belirten vatandaşlar, araçlarını satmaya çalışanların araçlarını sabah saatlerinde Cumhuriyet Caddesi'ne park ettiğini ve bu nedenle trafik sıkışıklığına neden olduğunu söylediler.

Dar olan cadde ve sokaklarda park edilen bir aracın yanına ikinci bir park yapılması trafiğin aksamasına etki ederken, yetkili mercilerin ise yaşanan olumsuzluklara rağmen bir şey yapmamaları tepki doğuruyor.

Yol kenarlarındaki parklardan artık bıktıklarını ifade eden esnaf ve vatandaşlar, ikinci sıra parkla araçların sıkışıp kaldığını ve bununda trafik akışını engellediğini sıkıntılara sebep olduğunu dile getirdiler. Sorumsuzca park edilen araçlar yüzünden zaman zaman hasta taşıyan ambulansların bile geçemediğini kangren haline gelen trafik sorununa çözüm bulunması bekleniyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme