• Haberler
  • Ekonomi
  • Paranız varsa aman dikkat: Bu banka Türkiye'den çıkıyor

Paranız varsa aman dikkat: Bu banka Türkiye'den çıkıyor

HSBC Bankası, Türkiye'deki şubelerini azaltma kararı alarak 67 olan şube sayısını Eylül ayında 50'nin altına çekmeyi hedefliyor. Bu gelişme, Ziraat Bankası'nın önceki Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu'nun X platformunda yaptığı paylaşımla kamuoyuna duyuruldu.

Paranız varsa aman dikkat: Bu banka Türkiye'den çıkıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HSBC Türkiye, şube sayısını azaltma kararı alarak önemli bir karara imza attı. Bankanın Eylül ayındaki 67 şubesinden, yıl sonuna kadar 50'nin altına inmeyi planladığı belirtiliyor.

Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, bu gelişmeyi sosyal medya platformunda paylaşarak kamuoyunu bilgilendirdi.

Babuşçu, "HSBC Türkiye’de yeniden şube kapatmaya başladı. Eylül ayı sonu itibariyle 67 şubesi bulunan bankanın yıl sonunda 50 şubenin altına inmesi bekleniyor…" dedi.

Pandemi öncesinde şube kapatma kararı alan ancak daha sonra büyüme hedefleyen HSBC, şimdi tekrar şube kapatma yoluna girmiş durumda.

Dünya devi HSBC, Türkiye'de küçülme kararı almış durumda. Pandemi öncesinde küçülen ve ardından ani bir büyüme kararı alan banka, 3 yıl aradan sonra yeniden şube kapatma kararı almış durumda. 

Bankanın toplam 65 şubesi bulunuyor ve şube sayısının ilk etapta 40'a kadar düşeceği belirtiliyor. Banka, çeşitli illerdeki müşterilerine kapanma ile ilgili mesajlar göndermeye başlamış.

Ayrıca, banka şubelerinden biri olan İzmit'teki şubenin kapatılma kararı da duyuruldu. HSBC'nin İzmit'teki Alemdar Caddesi üzerindeki şubesi, hafta içinde kapatılma kararı aldı. 11 personelin görev yaptığı bu şube, 8 Aralık itibariyle İzmit'teki tüm faaliyetlerine son verecek.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme