ÖZŞAFAK SİTESİNİ YIKAN RAPOR

Van'da geçen yıl meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından büyük hasar gören ve yıkım kararı verilen 92 dairelik Özşafak sitesi sakinleri, son açıklanan rapora tepki gösterdi.
Van'da geçen yıl meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından büyük hasar gören ve yıkım kararı verilen 92 dairelik Özşafak sitesi sakinleri, son açıklanan rapora tepki gösterdi. Ağır hasar raporu nedeniyle binayı boşaltıp kapı, pencereyi söken daire sahipleri, ağır hasardan orta hasara çevrilen raporla şaşkına döndü. Müteahhidin AFAD'la protokolü olmayan Kırıkkale Üniversitesi'nden bir öğretim üyesine karot örneği göndererek yıkım kararı çıkan binaya orta hasar kararı verildiğini iddia eden daire sahipleri, "Bina oturulamaz durumda. Kolonlar patlak. AFAD'ın ilk raporunda ağır hasar ve yıkım kararı verildi. Burada asla oturulamaz. Müteahhit kendini kurtarmanın peşinde" dedi.
Halilağa Mahallesi Gaziler Sokakta bulunan Özşafak Kent Sitesi sakinleri daha önce ağır hasar verilen binalarına son incelemeden sonra orta hasar kararı verilmesine isyan etti. İlk incelemede ağır hasar verildiği için 92 dairelik sitede kapı ve pencereler sökülerek boşaltıldı. Evsiz kalan site sakinleri konteynerlere yerleşerek TOKİ'nin kendilerine vereceği bir daireyi beklemeye başladı. Ancak yapılan son itiraz sonuçlarının ardından binalarına orta hasar verilen site sakinleri, şaşkına döndü. Tüm binayı boşaltan site sakinleri müteahhidin karot örneği alarak bildiği, tanıdığı kişilerden raporu orta hasara çevirdiğini iddia etti.
Binalarının oturulamayacak halde olmasına rağmen, orta hasar raporu verildiğini ve müteahhit hakkında dava açtıklarını söyleyen Özşafak Kent Yapı Konut Site sakinlerinden Hasan Seyhan ve Ali Kemaloğlu, "Müteahhit firma, inşaat binasının katlarında AFAD'ın resmi olarak sözleşme imzaladığı ve yetkilendirdiği üniversiteler yerine kendisi ücretini ödediği ve AFAD'ın protokol imzalamadığı Kırıkkale Üniversitesi aracılığıyla karot örnekleri aldı. Biz ilk hasar tespit raporlarına göre ağır hasar kararına ve Valilik tarafından yapılan 'Ağır hasarlı binalardan kesinlikle karot örneği alınmayacak, sadece orta hasarlı binalardan alınacak' şeklinde yapılan açıklamalardan dolayı binamızı boşaltmıştık" dedi.
VAN HABER VANSESİ

Bakmadan Geçme