Özgecan Aslan davası bugün başlıyor

Özgecan Aslan’ın öldürülmesine ilişkin 3 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün Tarsus 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015’te öldürülen Özgecan Aslan davanın ilk duruşması bugün Tarsus 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Başkanlığını Ercan Kumhak’ın yaptığı mahkeme heyetinin hakim üyeleri ise Nesibe Çınar ve Fatma Serpil Aydın olarak belirlendi.

Avukatların yanı sıra bazı baroların da tüzel kişilik olarak müdahillik talebinde bulunduğu davada, tutuklu sanıklar Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe de salonda hazır bulundurulacak.

Özgecan’ın babası Mehmet Aslan ve annesi Songül Aslan’ın ise duruşma salonunda yer almayacağı belirtildi. Aileyi temsilen duruşmaya Özgecan’ın amcası Yaşasın Aslan ile aile avukatları katılacak.

1000’e yakın avukat başvurdu

Saat 09.00’da başlaması planlanan duruşma öncesi geniş güvenlik önlemler alınacak ve Tarsus Adliyesi’nde başka bir duruşma olmayacak.

Davaya müdahil olmak için Mersin dışından da yaklaşık 1000 avukatın Mersin Barosu’na başvuruda bulunduğu belirtildi.

Duruşma salonunun yüz kişilik olması nedeniyle aralarında seçim yaparak belirli bir sayıda avukatın salona gireceği öğrenildi.

İddianame

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne 14 Nisan’da sunulan iddianamede, sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken’in “Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs, cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” suçlarını işlediği belirtiliyor. Altındöken için bu suçlar gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Altındöken’in babası Necmettin Altındöken ile arkadaşı Fatih Gökçe için de “Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek” gibi suçlardan dolayı aynı ceza isteniyor.

Zanlıya avukat

Özgecan Aslan’ın öldüren zanlılardan Ahmet Suphi Altındöken’i savunması için Mersin Barosu tarafından bir avukat görevlendirildi.

Daha önce Mersin Barosuna kayıtlı hiçbir avukat zanlıların avukatlığını yapmak istememişti.

Mersin Barosu ilk duruşma öncesi 3 zanlı dışında suça karıştığı veya delilleri gizlediği düşünülen ancak savcılıkça haklarında takipsizlik kararı verilen 7 şüpheli hakkında Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu.

Ne olmuştu?

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Şubat’ta kaybolan ve 13 Şubat’ta cesedi bulunan Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Özgecan Aslan’ın cansız bedeni Çamalan Köyü yakınındaki dere yatağında yanmış halde bulunmuştu.

Aslan’ın öldürülmesiyle ilgili olarak, Suphi ve babası Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe tutuklandı.

Üç kişi Aslan’ı bıçaklayarak öldürdüklerini, cesedini benzin dökerek yaktıklarını, ardından da Çamalan Köyü Alman Mezarlığı yakınındaki Cin Deresi yatağına attıklarını itiraf etti.

Aslan’ın Mersin’de düzenlenen cenazesinde kadınlar tabutunu omuzlarda taşımıştı.

Bakmadan Geçme