Özdağ ve Koncuk'un kesin ihracı bekleniyor

İyi Parti'de Ümit Özdağ ve İsmail Koncuk'un başlattığı 'FETÖ iddialarının' ardından bugün Disiplin Kurulu toplanıyor. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendi inisiyatifini 'kesin ihraç kararı' ile iki ismin partiden uzaklaştırma yönünde kullanacağı belirtilirken, Disiplin Kurulu'nda da iki ismin ihracına kesin gözüyle bakılıyor.

İyi Parti’de başlayan FETÖ tartışması parti içinde gerginliği iyice artırdı. 25 Ekim’deki 3. kuruluş yıldönümünü ve 20 Eylül’deki 2. Olağan Kurultay’da başlayan “kara liste” ve “FETÖ tartışmaları” İyi Parti’de sürerken, son olarak eski genel başkan yardımcısı Ümit Özdağ’ın İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu iddia etmesi partide sert gerginliğe neden oldu. Ümit Özdağ ve İsmail Koncuk, parti içerisinde Disiplin Kurulu’na sevk edilirken, sürecin nasıl işleyeceği de belli oldu.

BUGÜN İHRAÇ EDİLMESİ BEKLENİYOR
İyi Parti milletvekilleri Ümit Özdağ ve İsmail Koncuk, söz konusu iddialarını sürdürürken, iki isim partinin grup toplantılarına katılmama kararı almıştı. Parti içerisinde 81 ilden İyi Parti genel sekreterliğe gelen dilekçelerin ardından Genel Başkan Meral Akşener’in talimatıyla Ümit Özdağ ve İsmail Koncuk’un Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi kararı alınmıştı. Söz konusu Disiplin Kurulu’nun bugün toplanması beklenirken, Akşener ve Disiplin Kurulu üyelerinin Ümit Özdağ ve İsmail Koncuk’un kesin ihraç talebiyle partiyle ilişkisinin kesilmesi bekleniyor.

GEREKÇEDE BELLİ OLDU
Kesin ihraç talebinin beklendiği Ümit Özdağ ve İsmail Koncuk’un İyi Parti tüzüğüne ve iç yönetmeliklere şekil ve usul bakımından aykırı davrandığı gerekçesiyle uzaklaştırılacağı belirtiliyor. Söz konusu İyi Parti tüzüğünde yer alan “kesin çıkarma” kararında yer alan şu maddelere göre, “parti yöneticileri aleyhinde sosyal medyadan, yazılı veya görsel basın yolu ile asılsız iddialarda bulunmak ve bunları tekrarlamak” gerekçesiyle partiden uzaklaştırılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Milli Gazete

Bakmadan Geçme