Otizmli bireyler hepimizin evladıdır

Van Otizm Derneği, Otizm Haftası kapsamında Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına’yı ziyaret etti.
30 Mart - 6 Nisan Otizm Haftası kapsamında makamında öğrencileri ve dernek yetkililerini ağırlayan Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dille getirdi. Kına, “Otizmli bireyler hepimizin evladıdır. Toplum olarak yapılan ve yapılacak her etkinlik veya çalışmada engelli bireyler göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. Şu an ilimizde bağımsız Otizm okulumuz bulunmamaktadır. Fakat valiliğimizin işbirliğinde engellilerimize yönelik bir okulumuz yatırım programlarımız arasında yer almaktadır. Bununla birlikte bir hayırseverimizde özellikle Otizm çocuklarımızın eğitim durumlarına göre planlanmış bir okul yaptırmak istedi ve şu an o okulumuzun da resmi işlemleri bitmiş durumda. Yani Van’ımızda bulunan engellilerimiz istedikleri tarzda eğitim kurumlarına kavuşmuş olacaklar. Bu çalışmalarla birlikte bizde mutluluk duyuyoruz” dedi.
Van Milli Eğitim Müdürü Kına, herkesin engelli vatandaşlara duyarlı olması gerektiğini, çünkü yaşamları boyunca her bireyin bir engelli adayı olabileceğini belirtti.
Van Otizm Derneği Başkanı Abdurrahman Mengi ise, toplum olarak birlikte çalışılması gerektiğini söyledi. Mengi, “Otizm hastası olan insanlarımız tüm toplumsal etkinliklere katılabilmeli. Bu konuda aileler, eğitimciler ve araştırmacılar birlikte çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme