Otizm Farkındalık Haftası Etkinlikleri

Edremit ilçesinde, Otizm Farkındalık Haftası düzenlenen panel ve etkinliklerle kutlandı.

Ayhan Şahenk Eğitim Uygulama Okulu’nun konferans salonunda düzenlenen etkinliklere Edremit Kaymakamı Duran Eryılmaz, Van Milli Eğitim Müdür yardımcıları Tahsin Güneş ve Nurdan Altangül, Edremit Milli Eğitim Müdürü Mehmet İnan, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, öğrenci velileri ve misafirler katıldı. Kutlamalarda yapılan konuşmaların ardından Ayhan Şahenk Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerince sergilenen oratoryo ve diğer gösteriler büyük beğeniyle izlendi.
Daha sonra panelistler Van Otizm Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abdurahman Mengi, Van Otizm Derneği Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Erkan Düz, çocuk ve ergen psikiyatri Yrd. Doç. Dr. Salih Gençoğlan, YYÜ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan öğretim görevlisi Songül Gündoğdu Kıran ve Özel Eğitim Uzmanı Ömer Durmiş tarafından ‘Otizm Farkındalık Paneli’nde aileler ve misafirlere sunumlar yaptılar. Panelistler, otizm farklılığının bireyler üzerindeki etkilerini aktararak, bu farklılıklara sahip bireylerin ebeveynlerinin de yaşadıkları duygu ve psikolojilerine değindiler.
Otizm Farkındalık Haftası, okul öğrencilerinin uygulama sınıflarında yapmış oldukları el işi ve resimlerin bulunduğu serginin gezilmesi ve kokteylin ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme