Önce huzur ve güvenlik

Acısıyla, tatlısıyla, sevinçleriyle, üzüntüleriyle, sağlıklarıyla ve hastalıklarıyla bir yılı daha geride bıraktık.

Yeni yıl bir anlamda geçen yılın özetinin çıkarılmasıdır.

 

Her şeye rağmen yüzünüz gülüyor, içiniz rahatsa gidecek yılı güzel dileklerle uğurlarsınız. Hüzünle, acıyla geçmişse, tadınız kaçmışsa "gitsin gelmesin" temennisinde bulunarak umutlarınızı yeni yıla saklarsınız.

 

Güle güle 2017…

 

Acısıyla, tatlısıyla, sevinçleriyle, üzüntüleriyle, sağlıklarıyla ve hastalıklarıyla bir yılı daha geride bıraktık.

 

2017 yılı ülkemiz, kentimiz ve kendimiz için iz bırakan olaylarla geçti.

 

Dünyada, ülkemizde ve memleketimizde 2017 yılı ilginç olaylara sahne oldu.

 

Acılar, gözyaşları, işgaller durmadı.

 

Emperyalist güçlerin parçala böl yönet oyunları bitmedi.

 

İnsan hakları ihlalleri, kadınlara, çocuklara şiddet hız kesmedi.

 

Zengin fakir arasındaki makas açıldıkça açıldı.

 

Mağdur yaratılmaya devam edildi.

 

2017'de yaşananların tamamını başlıklarıyla olsa da bu köşeye sığdırmamız mümkün değil.

 

Kendi yaşadıklarımız bizlere kalsın.

 

Van'da yaşananların öne çıkanlarını başlıklarıyla paylaşarak, hafızaları tazeleyip tarihe bir kez daha not düşmek istiyorum.

 

* AK Parti İl Başkanlığı'na 7 aday arasından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan tarafından 23. Dönem Van Milletvekili iş adamı Kayhan Türkmenoğlu atandı. Türkmenoğlu'nun atanması geç kalınmış olmakla beraber Van'da her kesimde memnuniyet yarattı.

 

* Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşıma araçlarında para yerine geçerli olan BELVAN kart uygulaması başlatıldı.

 

* Su kaynağı olan, yıllardır susuzluktan kıvranan Gevaş'ın 50 yıllık su sorunu Van Su Kanalizasyon İdaresi tarafından çözüldü.

 

* Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, hafif raylı sistemin Van için çok maliyetli bir yatırım olacağını belirterek, "Kısa vadede Van için trambüs sisteminin makul bir çözüm olacağını düşünüyorum" dedi ve tartışma başlattığını açıkladı.

 

* İngiltere merkezli Customer Management Center (CMC) şirketi Van'da 500 kişiyi istihdam edeceği çağrı merkezi kurdu. İngilizlerin Van'da çağrı merkezi kurması bazı kesimlerde tartışmalara yol açtı.

 

* Van Ticaret Borsası bünyesinde 11 yıl önce hayvancılığın, süt inekçiliğinin ve yem bitkiciliğinin geliştirilmesi amacıyla kurulan, hisselerinin büyük bir bölümü daha sonra Van Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Van Organize Tarım İşletmeleri Anonim Şirketi (VOTAŞ) hisseleri, Van Ticaret ve Sanayi Odası iştirakçisi Van Asya Tarım Hayvancılık İnşaat A.Ş.'ye ihale yoluyla devredildi. Enteresan bir durum oldu. Hayvancılık ile uğraşması gereken Van Ticaret Borsası ticaretle, ticaret ile uğraşması gereken Van Ticaret ve Sanayi Odası hayvancılıkla uğraşacak.

 

 * Van İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) tarafından Ocak 2016'da başlatılan 9 milyon 200 bin Euro bütçeli "Van İŞGEM Büyüyor" projesi ile 30 yeni modern iş yerinde 700 kişiye istihdam alanı açıldı.

 

* Van'ın en yüksek ısınma giderini ödeyen TOKİ afet konutları yararlanmasa da Edremit ilçesinin bir bölümü doğalgaza kavuştu.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme