Olimpiyattan kısa notlar

Özyaman finallere kalamadı

ABD’li sporcu Kimberly Rhode, dünya rekorunu egale ettiği skeet disiplininde ülkemizi temsil eden Çiğdem Özyaman, elemeleri geçemedi. 17 sporcunun katıldığı kadınlar skeet elemelerinde Özyaman, yaptığı 75 atıştan 63’ünde isabet bularak, 13. sırada yer aldı ve finale kalamadı.

Alican Kaynar 17’inci

2012 Londra’da yelken dalında, Türkiye’yi finn sınıfında temsil eden tek sporcu Alican Kaynar, ilk yarışta 18., ikinci yarışta 14. oldu.  Kaynar, 24 sporcu içinde ilk yarışı 18., ikinci yarışı da 14. sırada bitirdi. Kaynar, ilk 2 yarış sonunda genel klasmanda 32 puanla 17. sırada bulunuyor. Oyunlarda yelken dalındaki mücadeleye, yarın TSİ 16.00’dan itibaren finn sınıfındaki 3. ve 4. yarışlarla devam edilecek.

Çin’liler altına atladı

Londra Olimpiyat Oyunları’nda atlama branşında müsabakalar başladı. Kadınlar 3 metre senkronize tramplen atlamada, Çin Halk Cumhuriyeti’nden Zi He - Minxia Wu ikilisi 346,2 puan alarak altın madalyanın sahibi oldu.

Dilara ile Hazal elendi

Yüzme branşında Türkiye’yi temsil eden Dilara Buse Günaydın ile Hazal Sarıkaya elemeleri geçemeden oyunlara veda etti. Kadınlar 100 metre kurbağalama yarışan Dilara, 46 sporcu arasında, 1.09:43’lük derecesiyle 29. sırayı alarak elendi. 100 metre sırüstünde havuza giren Hazal Sarıkaya da, 1.04:80’lik derecesiyle 40. sırayı alarak yarı finalle çıkamadı. Bu arada 100 metre sırüstünde 58.23’lük derecesiyle Avustralyalı Emily Seebohm olimpiyat rekoru kırdı.

Kuzey Kore’den tarihi zafer

Kuzey Korey, olimpiyat oyunlarındaki ilk altın madalyasını judoda kazandı. Kadınlar 52 kiloda mücadele eden An Kum Ae, finalde Kübalı rakibi Yanet Bermoy Acosta’yı yenerek ülkesinin ilk olimpiyat şampiyonu oldu.
 
Radwanska’dan hayalkırıklığı

Teniste, 2 numaralı seri başı Polonyalı Agnieszka Radwanska, Alman Julia Goerges’e karşı oynadığı 1. tur maçını kaybederek olimpiyatlara veda etti. Yağmur nedeniyle üzeri kapatılan anakort nedeniyle bu maç tarihe geçti. Ve ilk kez olimpiyatlarda bir tenis maçı kapalı alanda  oynanmış oldu.

Bisikletlere hücum

Olimpiyat oyunları, binlerce kişinin şehre akın etmesine, yoğun trafiğe ve bisiklet yarışları nedeniyle çok sayıda yolun kapanmasına neden oldu. 2 gündür yapılan erkekler ve kadınlar yol bisikleti yarışları dolayısıyla başkentin birçok ana caddesi trafiğe kapatıldı. Londra’ya gelenler ve Londralılar çareyi, belediyeye ait bisikletleri kiralamakta buldu. Ancak bisiklet istasyonlarında da uzun kuyruklar oluştu.

Zafer çığlığı

Londra’daki oyunlarda eskrim dalında İtalyan Diego Occhiuzzi, vatandaşı Aldo Montano’yu devirdiği mücadelenin ardından büyük sevinç yaşadı ve zaferini de ellerini açıp çığlık atarak kutladı.

Sanatsal gösteri

Artistik jimnastik, olimpiyatların her zaman ilgi çeken oyunlarının başında geliyor. İşte Hırvat Tina Erceg’in sanat kokan bu harika gösterisi, izleyenleri adeta büyüledi ve tüm alkışları topladı.

Özgürlük Anıtı...

Bayanlar futbolda favorileri arasında gösterilen ABD’nin, Kolombiya ile karşılaştığı mücadelede taraftarlar tribünlere renk kattı. Özgürlük Anıtı Heykeli’ne benzeyen bir bayan futbolsever, büyük ilgi çekti.

Her yer olimpiyat

İngiltere’nin Başkent’i Londra tam anlamıyla olimpiyatlara kilitlenmiş durumda. Kentin her yerinde, oyunlarla ilgili bir logo ya da resme rastlamak mümkün.

Dünya rekoru kırmanın zevki

Yüzmenin dünkü yarışlarında 3 dünya rekoru birden kırıldı. Güney Afrikalı Cameron Van der Burgh, erkekler 100
metre kurbağalama yarışını 55.45’le dünya rekoru kırarak kazandı. 100 metrekelebek yarışmasında ABD’li Dana
Vollmer, 55.98’lik derecesiyle dünya ve olimpiyat rekoru kırdı ve altın madalyanın sahibi oldu.

Okçulukta 7. kez Güney Kore
Okçulukta kadınlar takım şampiyonluğunu, üst üste 7. kez Güney Kore kazandı. Çin ile karşılaşan Ki Bo Bae, Lee Sung Jin ve Choi Hyeonju’dan oluşan Güney Kore ekibi, mücadeleden 210-209 galip ayrıldı ve üst üste 7. kez
altın madalyanın sahibi oldu.

Bakmadan Geçme