ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Bir ulusun çağdaş muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesi eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Ülkemizin fedakar öğretmenleri, sizler herşeyin en güzeline layıksınız. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Burhan Ergin

Türkiye’de 1981'den beri, her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor.

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Atatürk’e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" ünvanını 11 Kasım 1928’de yaptığı toplantıda vermiş ve bu ünvan, 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayınlanması ile resmileşmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 100. doğum yıldönümü olan 1981'de, "başöğretmen" olduğu günün ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi.

Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992’de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleşir.

İLİMİZDE ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Program sabah saat 09:00’da valilik bahçesinde bulunan Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başlayacak. Daha sonra Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, beraberindeki okul müdürleri ve öğretmenlerle birlikte Vali Mehmet Emin Bilmez’i makamında ziyaret edecek.

Tiyatro Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilecek etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Ardından Kur’an-ı Kerim Tilaveti, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin verilmesi, aday öğretmenlerin yeminiyle etkinlikler son bulacak.

Selahaddini Eyyubi İMKB Anadolu Lisesi’nde öğrenciler tarafından resim sergisi düzenlenecek.

Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla, Van Devlet Tiyatrosunda saat 18:00’da öğretmen, memur ve okul müdürlerinden oluşturulan Türk Halk Müziği korosu Serkan Karakurt şefliğinde sahne alacak. Anadolu türkülerini seslendirecek koronun vereceği konserlere getirilen kitaplar, 'Bir Kitap Bir Türkü Projesi' kapsamında bir köy okuluna kütüphane oluşturulacak.

Bakmadan Geçme