Öğrencilere yabancı dil kitabı

Vali Ozan Balcı, Kitap Van Projesi kapsamında alınan yabancı dil kitaplarının dağıtım törenine katıldı.

Selahattin Eyyübi Anadolu Lisesindeki tören, Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin mini konseri ile başladı.

Proje kapsamında iki yılda alınan  İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça ve Farsça 160 bin kitap ilimizdeki tüm ortaokul ve lise kütüphanelerine kazandırıldı.

Açılışta konuşan Vali Ozan Balcı, yabancı dil öğrenmenin önemine dikkat çekerek, "İki yılda 160 bin yabancı dil kitabını okul kütüphanelerimize kazandırdık. Gençlere tavsiyem 3-4 yabancı dil öğrenmeleri. Çünkü bir lisan, bir insan demektir. Ne kadar çok yabancı dil öğrenirseniz yaşamı, dünyayı algılamanız o kadar güçlü olur. Yabancı dil sizi dünyada da başarılı kılar” dedi.

Kitap okumanın önemine dikkat çeker ve başlatılan Kitap Van projesi ile Van’ın geleceğine yatırım yapıldığını belirten Vali Balcı, “Bu kapsamda yaklaşık 3.5 milyon kitabı ilimize kazandırarak kütüphanelerimizi zenginleştirdik.  500 bin TÜBİTAK kitabıyla ilimizi Türkiye’nin en çok TÜBİTAK kitabına sahip il yaptık.  Bu bilime, sanata, eğitime, gençlere ve insanlara verdiğimiz kıymettir. Devletimizin, milletimizin imkanlarını çocuklarımıza harcamaktan mutluluk duyuyoruz.  İlimize 11 yeni bebek-çocuk kütüphanesi yaptık. Kısa zamanda hizmete açacağız.  300 okulumuza kütüphane kurduk. En güzel kitaplarla zenginleştirdik.   Okullarda bir saat kitap okuma etkinliği yapılıyor. Ayrıca yılda 4 kez kitap okuma yarışması yaparak en çok kitap okuyan öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz.  Edremit ilçemize yeni bir kütüphane açtık.  Temelini attığımız yeni çocuk kütüphanesi ve il halk kütüphanesini ilimize kazandırıyoruz. Bu yatırımlarımızla ilimiz gelecekte eğitim alanında büyük hamleler yapacak” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme