Öğrencilere Dünya ve Türkiye haritası

Vali Ozan Balcı, Van'daki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki öğrencilere ve öğretmenlere yönelik düzenlenen bir harita dağıtım törenine katıldı. Törende, Dünya ve Türkiye'nin fiziki ve siyasi haritalarının öğrencilere dağıtımı gerçekleştirildi.

Vali Balcı, törende yaptığı konuşmada, eğitim alanında önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Van'a yaklaşık 4 milyon kitap kazandırdıklarını ve bu alanda Türkiye'de öncü olduklarını ifade etti.

Öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmek için kitap okuması gerektiğini vurgulayan Vali Balcı, ayrıca öğrencilerin http://kitapvan.gov.tr adresinden kitap talep edebildiğini ve kitapların adreslerine kadar ulaştırıldığını belirtti.

Vali Balcı, yeni bir güzel çalışmaya daha imza atıldığını söyledi ve 700 bin adet arkalı önlü Dünya ve Türkiye fiziki ve siyasi haritasının bastırıldığını açıkladı. Harita bilgisinin öğrenciler için çok önemli olduğunu belirten Vali Balcı, bu haritaların çocukların eğitim hayatına büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Çocukların haritaları odalarına asacaklarını ve ülkenin dünyadaki konumu, dağlar, ovalar ve göller hakkında bilgi sahibi olacaklarını dile getirdi.

Vali Balcı, emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Bakmadan Geçme