Öğrenciler Projeleriyle Büyüledi

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan 'Eğitimde İşbirliği Protokolü' kapsamında Bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak '4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı' çerçevesinde seçilen proje okullarından biri olan Hacıbekir Ortaokulunda önceki gün 'TÜBİTAK Bilim Fuarının' açılışı gerçekleşti.

Rıdvan CAN

Öğrencilerin araştırma becerilerinin geliştirilmesine ve araştırmalarını etkin bir şekilde sunmalarına imkân tanıyan Bilim Fuarının açılışına okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.

TÜBİTAK Bilim Fuarı hakkında bilgi veren Hacıbekir Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Mustafa Sürücü Tübitak ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmış olduğu iş birliği sonucu okulumuzda da ilk kez bu bilim fuarını gerçekleştirmiş olduklarını sözlerine ekleyerek, bu etkinliğimize katılanlara teşekkür ederek "Gerçekleştirilen bu bilim fuarı sayesinde öğrencilerimiz yeni fikirlerle yeni projeler ürettiler. Öğrencilerimizin çözüm bekleyen değil çözüm üreten bireyler olarak yetişmesinde bu etkinliğin önemi şüphesiz ki çok büyüktür." diyerek ilçemiz için ilk olan bu çalışmayı bundan böyle gelenekselleştirmeyi planladıklarını belirterek, ''Okulumuzda öğrenim gören 5-6-7 ve 8'ci sınıf öğrencilerinden yaklaşık 50 öğrencinin çeşitli alanlarda toplam 39 projesinin sergilendiği Bilişim fuarında daha ortaokul çağında böylesine güzel projelere imza atan parlak zekâlı öğrencilerimizin olması çok güzel. Bu öğrenciler gelecekte ülkemizi her platformda temsil edecek geleceğin bilim insanı adayları olduğunu Bilim alanında bilimsel düşünce peşinde koşan çocuklarımıza yaratıcılıklarını göstermelerine fırsat vermek çok önemli kaydederek, ''Okulumuzda 1 proje yürütücü ve 3 Fen Bilim öğretmeni olmak üzere toplam 4 kişi olarak çalıştık. Diğer öğretmenlerimizle de iş birliği içinde olduk. Ama genel olarak okulumuza fen bilimleri öğretmenlerinin yapmış olduğu bir çalışmadır. Bu proje için gelecek yıl yine TÜBİTAK'a başvuracağız. Çünkü öğrencilerin ilgisine baktığımız zaman ciddi manada bir ilgi çekmiş olduk. Bundan sonraki süreçte de gelecek yıl başvurumuz TÜBİTAK tarafından kabul edilirse her yıl düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu vesileyle böyle güzel bir etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm öğretmen idareci ve öğrencilerimizi gönülden kutlayarak teşekkür ediyorum" dedi.

Bakmadan Geçme