Oğan: Van'ı sınır ticaretine açacağız

Seçim gezileri kapsamında Van'a gelen ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, 'Van çok kıymetli bir şehir, Doğu'nun incisidir. Van'ın kalkınması, büyümesi ve gelişmesi için her türlü adımı atacağız. Fabrikalar kuracağız. Van'ı sınır ticaretine açacağız. Gümrük kapılarını modernleştireceğiz ve Van bizim öncelikli kalkınma planımız içerisindeki en önemli şehirlerden biri olacak' dedi.

Tahir Tekin

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlere sayılı günler kala Van’a gelen ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan beraberinde Ankara Vanlılar Vakfı Başkanı Servet Yenitürk ile birlikte Kadim Aşiretler Federasyonu Genel Başkanı Rasim Aslan’ı ve esnafları ziyaret ederek destek istedi. Cumhurbaşkanı Adayı Oğan, “Kadim Aşiretler Federasyonu Başkanı Rasim Aslan’ı ve dernek üyelerini ziyaret edip, bölgemizin sorunlarını ve çözüm yollarını müzakere ettik. Misafirperverlikleri için teşekkür ederiz” dedi.

“Vatandaşlarımız ATA ittifakına teveccüh gösteriyor”

Vatandaşların ilgisinden memnun olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Oğan, “14 Mayıs Pazar günü ülkemizin kaderinin belirleneceği bir seçime gidiyoruz.  ATA İttifakı olarak ülkemizin tüm sorunlarına hakimiz. Çözüm adresi ATA ittifakıdır. Allah’ın izniyle seçimleri kazanmamız halinde ülkemizin kalkınması, gelişmesi ve büyümesi için çalışacağız. İnsanlarımızın tüm sorunlarıyla yakından ilgilenip çözeceğiz. Ziyaret ettiğimiz her ilde yoğun ilgiyle karşılaşıyoruz. Vatandaşlarımız ATA ittifakına teveccüh gösteriyor. Vatandaşlarımızın güvenini boşa çıkarmayacağız” diye konuştu.

“Vanlı gençler iş istiyor”

Esnaf ziyaretinin ardından Van Elite World Otelde basın mensuplarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Sinan Oğan, “Siyaset hep batıda oynanan bir oyun haline gelmiş. İlk defa biz Türkiye'nin en doğusundan yola çıktık ve dedik ki; Türkiye'nin 81 vilayetinin tamamı eşit derecede devletten katkı almalıdır, eşit derecede kalkınmalıdır. Biz diyoruz ki, Van nüfusu Türkiye'nin en genç nüfuslarından birisidir. Beni en iyi Vanlı gençler anlayacaktır. Vanlı gençler kavga istemiyor, Vanlı gençler iş istiyor. Göreve gelmemiz halinde Van’ın sorunlarını çözmek için çaba sarf edeceğiz. Ortak aday olarak tek bağımsız aday, tek partisiz adayım biliyor musunuz? Ata İttifakı’nın adayıyım ve herhangi bir parti üyesi olmadan adayım. Dolayısıyla her Vanlı gönül rahatlığıyla oy verdiği zaman ‘Bu benim cumhurbaşkanım’ diyebilecektir. Şu partinin, bu partinin cumhurbaşkanı demeyecektir. Onun için biz ülkemizi artık daha genç, daha dinamik, daha enerjik birisi yönetsin istiyoruz. Dünyayı, dünyadaki teknolojik gelişmeleri daha yakından takip eden birisi yönetsin istiyoruz ve gençler liyakatsizlik yüzünden işsiz kalmasın istiyoruz. Gençler iş bulamadığı için Van'ı terk etmesin istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Önceliğimiz Van olacak”

Van’ın gelişmesi, kalkınması ve büyümesi için her türlü adımı atacaklarını söyleyen Oğan, “Van gibi bu kadar doğal güzellikleriyle, Van gibi yeraltı yer üstü kaynaklarıyla güzel bir ülke, güzel bir şehrimiz maalesef ki işsizlik sebebiyle burayı terk ediyor. Oysa Van’ın sınır ticaretinde, turizmde önü açılabilir. Van Gölünde yapılan balıkçılığa kıymet verilirse yirmi bin değil, daha fazla, insan geçimini Van Gölü'nden karşılayabilir. Onun için Van'ın taşı toprağı altın arkadaşlar İstanbul'un değil. Biz o yüzden artık bu bölgelerden, doğudan batıya göç değil, batıdan doğuya göç edilecek bir sistem kuracağız. Buralara fabrikalar kuracağız. Buraları sınır ticaretine açacağız. Gümrük kapılarını modernleştireceğiz ve Van bizim öncelikli kalkınma planımız içerisindeki en önemli şehirlerden birisi olacak. Bugün Van'dayız, yarın Gaziantep'te, Kilis'te öbür gün Adıyaman illerini dolaşıyoruz. Gittiğimiz her yerde yoğun bir ilgiyle karşılaşıyoruz. Sinan Oğan yarışa dördüncü başlamıştır. İkinci gelmek için bu yarışta büyük bir çaba sarf ediyor. Şu an yarışta üçüncü durumda ve ikincinin ensesindedir” diye konuştu.

“Kavgayı bitirelim”

Oğan son olarak şunları söyledi; “Sinan Oğan olarak, yarışa dördüncü başlamıştı, ikinci gelmek için bu yarışta büyük bir çaba sarf ediyor. Şu an yarışta üçüncü durumdadır ve ikincinin ensesindeyim. Sinan Oğan, bir hafta içerisinde yarışı ikinci tamamlayarak, ikinci tura kalacaktır. Keşke önümüzde 2 ay daha olsaydı. Her bir Vanlı Sinan Oğan'ı bir defa dinleseydi, bir defa tanısaydı. Diyecekti ki; Türkiye'yi donanımlı birisi yönetsin, Sinan Oğan yönetsin. Kardeş kavgasını bitirecek birisi olan Sinan Oğan yönetsin. Bakınız ben Doğu'nun en doğusunda doğmuş, fakirlik içerisinde çocukluk hayatını geçirmiş, sıradan bir Vanlı ailesinin yaşadığı şeyleri yaşamış birisiyim. Vanlı kardeşleriyle ancak Sinan Oğan empati kurar. O yüzden de sevgili kardeşlerim, değerli Vanlılar, Vanlı hemşerilerim burada, Van'da, siz eğer Sinan Oğan'a doğudan birisine oy verip cumhurbaşkanı yaparsanız doğunun güneşi tüm Türkiye'yi ısıtmaya yetecektir. Doğu'nun güneşi tüm Türkiye'yi aydınlatmaya yetecektir. Yeter ki karar verelim. Kavgayı bitirelim. Türkiye kavgadan ve kavga dilinden yoruldu. Türkiye'de kavgayı bir tarafa bırakacak yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç var. Herkesi kucaklayacak bir dille siyaset yapılmasını istiyoruz. Van'da bize gösterilen ilginin altında yatan sebep de budur. Ata İttifakı'nın adayıyım. Dolayısıyla her Vanlı gönül rahatlığıyla oy verdiği zaman 'Bu benim cumhurbaşkanım' diyebilecektir.”

 

Bakmadan Geçme