ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Van’da Sosyal Destek Programları (SODES) kapsamında gerçekleştirilen ‘Huzurlu bir Toplum için Evrensel Değerler Eğitimi’nin kapanış ve ödül töreni yapıldı.
Selahaddin Eyyübi Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen toplantıya Van Valisi Münir Karaloğlu, vali yardımcısı Zafer Coşkun, Milli Eğitim Müdür Vekili Ebubekir Kaçmaz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gıyasettin Subay, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Ayhan Karataş, proje hakkında genel bilgiler verdi. İnsanların dünyada aradığı en büyük hakikatın huzurlu bir toplum, huzurlu bir yaşam olduğuna inandığını belirten Karataş, “İnsanlar ne kadar uzun da yaşasalar neticede şu dünyada aradığı şey huzurdur, rahattır” dedi.
Konuşmasını slayt gösterisi eşliğinde sunan Karataş,”Eğer huzurlu bir toplum istiyorsak, geleceğin güzel olmasını istiyorsak, yarınlarımızın sevgi dolu, barış dolu, kardeşlikle dolu günler olmasını istiyorsak, okullarımızda Türkçeden önce, matematikten önce çocuklarımıza mutlaka değerlerimizi vermeliyiz. Değerlerimizi vermeliyiz ki; birbirimizi kucaklayalım, birbirimizi sevelim, birbirimize nefretle bakmayalım” şeklinde konuştu.
Daha sonra kürsüye çıkan Van Valisi Münir Karaloğlu, sanayi devriminden sonra gelen teknolojik gelişmelerin insanların maddi olarak olanaklarını arttırdığını, ancak eskiye göre daha çok paraya, daha çok mala, daha çok imkana sahip olmasının insanı mutlu etmeye yetmediğini belirtti. Eskideki imkanların az olmasına rağmen insanların mutlu olduğunu vurgulayan Vali Karaloğlu, “İnsanların değerlere saygısı vardı. Şimdi baktığımızda imkanlar çok artmış, teknolojik gelişmeler zirve yapmış, iletişimde, haberleşmede zirve yapmışız ama dünyada hala ekmek bulamadığı için, su bulamadığı için ölen insanlar var” dedi.
Konuşmalarında insanların sadece maddeden ibaret olmadığına dikkat çeken Karaloğlu, “Bizim sadece cismimiz yok. İnsanın birde ruhu var. Eğer insanın ruhunu boş bırakırsanız, eğer ruhunun ihtiyacı olanı veremezseniz, insan canavarlaşır” şeklinde konuştu.
Programda daha önce düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Cengiz Başak ile drama yarışmasında dereceye giren Vali Adnan Darendeliler Ortaokulu ile Süphan Anaokulu’na 500 TL hediye çeki verildi.
Programda minik öğrenciler tarafından oynanan oyunlar izleyicilerden büyük alkış aldı.

vanhaber,van,haber,van haber
ödül töreni, sodeb, vali karaloğlu, anadolu lisesi

Bakmadan Geçme