NASIL BELEDİYE BAŞKANI İSTİYORSUNUZ?

Seçmenin Sesi

Van'da yaşayanlar, esnaflar,  tüccarlar,  sanayiciler,  işçiler, memurlar, amirler, köylüler,  çiftçiler, işsizler,  kadınlar, çocuklar, öğrenciler, engelliler, öğretmenler,  şoförler,  yolcular, hastalar,  doktorlar,  sporcular,  sinirlenenler, gerilenler, umutsuzluğa düşenler. Düzenli, bakımlı, planlı, yeşil, temiz, huzurlu modern bir Van'da yaşama özlemi taşıyanlar. Sesimizi,  düşüncemizi, beklentilerimizi duyurmak istiyoruz diyenler.  Yerel seçimler öncesi siyasi partilere, adaylara çağrıda bulunmak isteyenler. Hakkını ve sorumluluğunu bilenler. Geleceğinize, yaşadığınız güzel Van ilimize demokratik haklarınızı kullanarak sahip çıkın.

 

NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI, NASIL BİR BELEDİYE İSTİYORSUNUZ?

Vansesi sizin gazeteniz, burası sizin köşeniz.
Arayın, yazın, konuşun.
Sessiz kalmayın, şikayet etmeyin, katılımcı olun.

 

Hazırlayanlar: İlhan SİYAHTAŞ- Fazıl ERÜŞ- Rıdvan CAN

İLETİŞİM: 05064790559 - [email protected] vansesigazetesi facebook-vansesigazetesi twitter

 

VAN’IN MAKUS TALİHİNİ YENECEK BAŞKAN İSTİYORUM

 Şehrimizin makus talihini yenecek,  cesur,  heyecan yaratan, girişken, yenilikçi, ortak akla değer veren,  iddiaları olan, Van’ı yürekten seven, Vanlılara saygı, sevgi gösteren,  belediyeciliği asfalt, kaldırım, bordur taşı olarak görmeyen, kaçak yapılaşmaya izin vermeyen,  memleketimizin geleceğini düşünen, çarpık kentleşmeyi önleyen, sosyal hayatın içinde olan, Van Gölü başta olmak üzere Van’ın doğal  değerlerini ve yapısını koruyan,    kentin tarihine kültürüne   sahip  çıkan, yerel mimariyi günümüze  taşıyan,  belediye   imkanlarını yakınları,  siyasi yandaşları için kullanmayan, rüşvet, yolsuzluk,  yasa  dışı iş ve işlemlere  göz  yummayan, belediye de  otorite  sahibi olan,  yetenekli  iş bilen  dürüst  genç  çalışkan Vanlı gençlerden oluşan ekip  kuran,   güçsüz, kimsesiz, yardıma muhtaç  insanlarımıza  sahip çıkan, belediye  imkanlarını baskı  ve siyasi araç olarak kullanmayan,   hizmette  adaleti esas  alan her  semtte  modern spor  tesisleri  kuran, kadınlar, çocuklar ve yaşlılara  özel önem veren,  Van’ın  halk kültürünü yaşatan,   bazı  yolları Arnavut  taşı ile  döşeyerek  ayrı bir  semt  yaratan,  her  alanda   gurur  duyulacak,  işlerinde kalite ve  özen olan, karizmatik etkilenen ve etkileyen,    siyaseti hizmet  aracı olarak  gören,  belediye başkanı seçildikten sonra  siyaseti  bir kenara bırakarak  hizmet  eden,  herkesin saygı  duyacağı  Belediye Başkanı;   Kurumsal  kültüre  sahip, şaibe, yolsuzlukların olmadığı, vatandaşın  her işinde değer  gördüğü, bilgi ve  birikimli  personelin  siyaset  yapmadan hizmet  ettiği,  dürüst,  güvenilir, geçmişi temiz  meclis  üyelerinin seçildiği yalnızca  halka  hizmet  etmeyi  amaçlayan Belediye  istiyorum.

   Ömer ŞENSÖYLER Kamu görevlisi

 

KALBİMİZE VE TARİHE ADINI YAZDIRACAK BAŞKAN İSTİYORUM

Ben emekli öğretmenim.   Vanlıyım. Van’ı çok seviyorum. Vanlı olmaktan da her yerde, her zaman gurur duyuyorum. Ancak Van dışına çıktığımda bazı şehirlerde gördüklerime, yaşadıklarıma gıpta ediyorum,  çocuklarım Van neden böyle temiz, bakımlı,  düzenli değil diye soruyorlar. Oysa Van’ın diğer illerden fazlası var eksiği yoktur. Van’ı yöneten belediyeler Van’a daha iyi yönetmeleri gerekir.  Bu çerçevede Van’da yaşayan Türk, Kürt, Laz,  Çerkez,  Azeri, yerli yabancı hatta ilimizi gezmeye gelen İranlı, Avrupalı turistleri memnun ve mutlu edecek,  hizmetleriyle Türkiye’de Van’ı örnek gösterecek, topluma öncülük eden, eğitime, halk sağlığına, gençlere, çocuklara ve toplumsal barışa, kardeşliğe kafa yoran, şehrimizi temiz bakımlı yaşanılabilir düzeye getiren, basit küçük maddi çıkarlar ile uğraşmayan, disiplinden taviz vermeyen, kalbimize ve tarihe adını yazdıracak,  Belediye Başkanı; Kapısından içeri girildiğinde modern teknoloji ile donanmış,  saygılı, çalışkan,  dürüst personeli ile güven veren,  sadece oyu olduğu için seçilen, kişisel ikbal peşinde koşan, arazilerinin değerini artırmak ve yakınlarının ruhsat,  imar tadilatları ile çıkar uğruna uğraşmayan belediye meclis üyelerinin görev yaptığı Belediye istiyorum

Hatice ÖZMENLİ Emekli Öğretmen

Bakmadan Geçme