Müslüman kadınlar için Van'a iffet, namus anıtı yapılsın

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey, 'Van Akdamar Adası Hristiyan Türklere ve Peçenek Türklerine aittir' dedi.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey, "Van Akdamar Adası Hristiyan Türklere ve Peçenek Türklerine aittir" dedi.
Gülbey, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ermenilerin Akdamar Adası'nın kendilerine ait olduğunu öne sürdüklerini belirterek bu iddiaların yersiz olduğunu söyledi.
Dernek olarak 8 Eylül'de Van Akdamar Adası'na gideceklerini belirten Gülbey, "Van Akdamar Adası Hristiyan Türklere ve Peçenek Türklerine ait. Ermeniler burada kesinlikte hak talebinde bulunmasın. Ermeniler 8 Eylül'de Akdamar Adası'na gelerek buranın kendilerine ait olduğunu iddia edecek. Bu gelişleri dördüncü sefer oluyor. Bu gelişlerinde vaftiz yapacaklarını basın yoluyla bildirmişler. Ermenilerin cemaat lideri ve diğerleri bu adanın onlara ait olduğunu iddia ediyor ama biz son günlerde yaptığımız gezide buranın Hristiyan Türklere ve Peçenek Türklerine ait olduğunu açıkladık. Bu açıklamamıza tepkiler geldi. 'Belgeleriniz var mı?' gibi açıklamalar ortaya çıktı. Bizim belgelerimiz elimizde. Bu belgeleri Kültür Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğüne göndereceğiz" dedi.
Elde ettikleri belgelerde kilise tarihinin yer aldığını ifade eden Gülbey, "Bu bilgileri gerekli yerlere sunup bu konuda bilgilenmelerini sağlayacağız. Ermeniler ileride buranın kendilerine ait olduğunu iddia ederek tapusunu isteyecekler. Kilise girişinde ziyaretçilerden alınan paranın kendilerine verilmesi talebinde bulunacaklar. Biz şunu söylemek istiyoruz. Bu kilise Hristiyan Türklere ve Peçenek Türklerine aittir. Biz 8 Eylül 2013 tarihinde 2-3 otobüsle Van'a gideceğiz. Van Valiliğine yazılarımızı yazdık. Bütün temsilciliklerimize bu yazıları yazdık. İran ve Azerbaycan'daki davetlilerimiz de katılacak. 1915 ve 1918 arasında Ermeni çetelerince katliama uğramış Müslüman Van halkının ve adaya götürülüp tecavüz edilmek istenen Müslüman kadınlarının namuslarını kurtarmak için kendilerini suya atarak intihar ettikleri için, onların anısına o fedakar Van Müslüman kadınlarını anmak için göle karanfiller bırakacağız" şeklinde konuştu.
Van'da bir anıt yapılacaksa o anıtın iffet anıtı olması gerektiğini söyleyen Gülbey, 50 Müslüman kadın için bir iffet, namus anıtı yapılsın diye başvuruda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme