Muşlu Hasta Van'da Şifa Buldu

Muş Devlet Hastanesinde rahatsızlanan 51 yaşındaki hasta sevkedildiği Van SBÜ Eğitim ve Araştırma (Bölge) hastanesinde tedavisi kavuştu.

Fahrettin Yiğit

Muş Devlet Hastanesine başvuran 51 yaşındaki hastaya tip 1 Aort diseksiyonu tanısı konulmuş, Helikopter Ambulansın başka görevde olması nedeniyle kara Ambulansı ile yola çıkarıldıktan sonra Muş'un Malazgirt ilçesinde hava ambulansına teslim edilmiş ve sevki, SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine gerçekleştirildi. Hasta acil olarak Op.Dr. Murat Sezgin,  Op.Dr. Kandemir Baş ve ekibiyle beraber acil operasyona alındı. Van İl Sağlık Müdürlüğü yapıtğı açıklamada; "Sevki başarılı bir şekilde gerçekleşen ekiplerimize ve hastayı acil operasyona alan Cerrahi ve Anestezi ekiplerimize teşekkür eder hastaya acil şifalar dileriz."Resim

VAN’DA SAĞLIK EĞİTİMİ
Van İl Sağlık Müdürlüğü kordinesinde Anne, bebek ölümlerinin azaltılması ve istenmeyen gebeliklerin önlenmesi amacıyla Van İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen ve Kadın Üreme Sağlığı Birimi tarafından 09-27 Ekim tarihleri arasında Ağrı ilinden, Van ve İlçe Sağlık Müdürlüklerinden uzman hekimler, ebe ve hemşirelerin katılımı ile Aile Planlaması Danışmanlığı ve RİA Uygulama Eğitimi düzenlendi.

Vansesi Haber
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme