MURAT YILDIRIM BİTLİS'İ TÜRKİYE GÜNDEMİNE TAŞIDI

Bölgesel Amatör Lig 1'nci Bölge 1'nci Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Bitlis Özgüzelderespor Kulübü Türkiye liglerindeki tek namağlup takım olma unvanını elinde bulunduruyor. Geçmişte uzun yıllar Van Belediyespor forması giyen Murat Yıldırım başarılarıyla Bitlis Özgüzelderespor'u Türkiye gündemine taşıdı.

Rıdvan Can

Bölgesel Amatör Lig 1'nci Bölge 1'nci Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Bitlis Özgüzelderespor Kulübünün başarısında Vanlı antrenör Murat Yıldırım'ın payı büyük.

Ligin ilk devresinde başarılı antrenör Murat Yıldırım sorumluluğunda sahaya çıkan ve 9 maçta 9 galibiyetin yanı sıra kalesinde gol görmeyen, Türk futbol liginin yenilgi yüzü görmeyen tek takımı Bitlis Özgüzelderespor bu başarısıyla futbol tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başardı.

"RAKİPLERİ YILDIRIM ÇARPIYOR"

Güçlü rakipleriyle şampiyonluk yarışında yoluna kayıpsız devam ederek, başarılı futboluyla dikkatleri üzerine çeken isminden sitayişle bahsedilip her yerde Özgüzelderespor'un yanı sıra en çok konuşulan Vanlı antrenör Murat Yıldırım Bitlis halkının ve taraftarlarının gözdesi oldu.

"MURAT YILDIRIM'I TANIYALIM"

1982 Van doğumlu olan Murat Yıldırım, futbol hayatına Van futbolunun en köklü kulüplerinden Köy Hizmetlerispor'da başladı. Sırasıyla Van Yolspor, Van Dsispor, terfi ligi'nde ise Van Belediyespor'da 3 yıl oynadıktan sonra Bölgesel Amatör Lig takımlarından Tatvan Gençlerbirliği'nde 2 yıl Erciş Gençlikspor'da ise 1 yıl oynadı. 2003-2004 futbol sezonununda Belediye Vanspor'la şampiyonluk yaşayan tecrübeli antrenör Murat Yıldırım, Belediye Vanspor forması ile Adana'da oynanan terfi ligi final maçında Bilgölspor'u  mağlup ederek, 3'ncü lige çıkma başarısı gösterdi.

Profesyonel lige çıkan Belediye Vanspor'da başarılı geçen iki sezonun ardından  Belediye Vanspor forması altında ikinci şampiyonluğunu yaşayarak,TFF 2'nci lige çıkma başarısı gösteren Murat Yıldırım’ın başarılı performansı devam etti.

"16 YILLIK BAŞARILI FUTBOL DÖNEMİ"

16 yıllık futbol hayatının 6 yılını Amatör 10 yılını ise profesyonel olarak, geçiren Murat Yıldırım, başarılarla dolu futbol geçmişinde profesyonel ligde 6 yıl Belediye Vanspor'da 4 yıl Gaziosmanpaşa, Küçükköyspor ve iki sezon Çankırıspor’da futbol oynadı. 

"ANTRENÖRLÜĞE BAŞLADI"

UEFA B Antrenörlük belgesi ve Atletik Performans Antrenörlük belgeleri bulunan Yıldırım, aktif futbol hayatını tamamladıktan sonra ilk antrenörlüğe TFF 3'ncü lig takımlarından Adıyamanspor'da teknik direktör Zeki Yılmaz'ın yardımcılığıyla başladı.

Adıyamanspor'un ardından futbol hayatının en güzel yıllarını yaşadığı Belediye Vanspor şimdiki adıyla  Silahtaroğlu Vanspor Futbol Kulübü U18 akademi liginde antrenörlük yapan Yıldırım, 2022-2023 futbol sezonunda Bölgesel Amatör lig takımlarından Bitlis Özgüzelderespor başarısı için görevine devam ediyor. Vanlı futbolcuların oluşturduğu takımda kaptan Mazlum Öndil, Salih Tunar, Orhan Pala, Hamza Tekin ve Ercan Arslan da forma giyiyor.

Bakmadan Geçme