Muradiye’de Atlı DBP’ye katıldı

Muradiye'de partisinden istifa eden AK Parti ilçe başkan yarımcısı törenle DBP'ye katıldı.

Vansesi Haber Merkezi

Bir ay içerisinde 12 AK Partilinin istifa ederek HDP'ye geçtiği Muradiye'de son olarak AK Parti Muradiye İlçe Başkan Yardımcısı Fikret Atlı'da düzenlenen törenle DBP'ye geçti. HDP seçim bürosunda gerçekleşen katılım törenine DBP Genel Merkez çalışanları Gani Kaya, Rojbin Çetin Muradiye Belediyesi Eşbaşkanları Safure Güneş, M.Ali Tunç, HDP İlçe Eşbaşkanı Nezir Kızılkaya, DBP İlçe Eşbaşkanları Hicran Arpa, Vahdettin Uca ve çok sayıda partili katıldı.

 Eski AK Parti Muradiye İlçe Başkan Yardımcısı Fikret Atlı "12 yıldır AKP’de yer alıyor ve çalışmalarda bulunuyordum. Artık yanlış yerde olduğumun farkına vardım ve AKP’den istifa ederek halkımın yanında yerimi aldım." diye konuştu.

 Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara parti rozeti takıldı.

 HDP Tuşba ilçesinde halk şenliği düzenledi. Abdurrahman Gazi Mahallesi’nde yapılan şenliğe HDP adayı Zozan Yeliz Yıldırım, HDP ve DBP yöneticilerini yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Burada konuşan Yıldırım, seçime az bir süre kala provokasyonlara karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı. Yıldırım, “Erzurum’da yaşanan vahşi saldırıyı şiddetle kınıyorum. AKP seçim arifesinin son dakikasına kadar provokasyonlardan medet umuyor. Onların bu çabaları bu kirli siyaseti halkın özgürlük zaferinin önüne geçemez. Bu açıdan herkes yine de bu provokasyonlara karşı dikkatli olmalı” dedi.

Konuşmaların ardından yerel sanatçıların ezgileri eşliğinde geç saatlere kadar halay çekildi.

Bakmadan Geçme