MURADİYE BEND-İ MAHİ ŞELALESİ GÜZELLEŞİYOR

Vanlıların yaz ve kış aylarında sıklıkla ziyaret ettiği Muradiye Bend-i Mahi (Balık Bendi) Şelalesi yeni görünümüne kavuşuyor. Muradiye Belediyesi tarafından yapılacak düzenleme çalışmalarıyla Bend-i Mahi Şelalesi göz kamaştıracak.

Hacı Yılmaz

 

Muhteşem doğasıyla her mevsim ziyaretçileri büyüleyen Bend-i Mahi Şelalesi, çevre düzenleme ve rekreasyon alanı projesiyle güzelleşecek.  Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Harun Yücel'in talimatıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Bend-i Mahi Şelalesi'nin proje çalışmaları tamamlandı.

Yazın başka kışın başka güzelliğe bürünen Bend-i Mahi Şelalesi'nde doğal park, kamp alanları, cafe-restaurant, seyir terasları, dinlenme alanları, yürüyüş yolu, basketbol, futbol ve çeşitli spor alanları, çocuk oyun alanları, camii, 14 bin metre kare mesire alanı, 11 bin metre kare ikinci mesire alanı, çocuk oyun grubu aksları ve 200 kişilik amfi tiyatro sahnesi yer alacak.

MURADİYE BEND-İ MAHİ ŞELALESİ

Bend-i Mahi çayı üzerinde coşkuyla akan görkemli şelale Muradiye ilçe sınırlarında yer almaktadır. Van Merkezine 80 km uzaklıkta olan ilçe Bağdat seferine çıkan Osmanlı Padişahı IV. Murat tarafından alınmıştır. Tendürek Dağı'ndan beslenen Muradiye Bend-i Mahi Şelalesi'nin yüksekliği 50 metreyi bulmaktadır.

Muradiye Bend-i Mahi çayının kuvvetli akış gücünden dolayı şelale her mevsim ayrı görkemli ve güzel bir manzara sunar. Şelale, sadece görüntüsü ile değil yapılacak yeni düzenleme ile çevresini güzelleştiren tabiatıyla da görülmeye değer güzellikler oluşturacaktır. Bahar aylarında rengârenk çiçekler şelalenin güzelliğine güzellik katacak. Kış aylarında donan şelale suları buzdan kristallere dönüşerek doğanın oluşturduğu Bend-i Mahi bir beste gibi şelaleyi dinlemek insana huzur vererek, eşsiz duygular yaşatır. Özellikle yaz aylarında, şelalenin altına iner inmez doğal bir serinlik sizi karşılayacaktır. Muradiye Şelalesi kamp yapmak için de ideal bir mekândır.

Bakmadan Geçme