Mollakasım Köyü'nde Temizlik Kampanyası

Temizlik İşleri Müdürlüğü sezon başında başlatmış olduğu temizlik kampanyası devam ediyor.

Yıl içerisinde 30 temizlik kampanyasıyla temiz çevre bilincini yaymayı hedefleyen Temizlik İşleri Müdürlüğü 15'inci temizlik Kampanyasını sahil kenarında bulunan Mollakasım köyü yazlıkları çevresinde yaptı. 

Yaz aylarında nüfusu 10 bine kadar yükselen Mollakasım Köyü'nde temizlik kampanyasını yürüten Van Belediyesi ekipleri, köyde bulanan piknik ve mesire alanları ile göl çevresini çöpten arındırdı. Yazlıkta oturan yurttaşlarında destek verdiği kampanya çerçevesinde ayrıcı köyde oturan yurttaşlara bilgilendirici broşürler verildi. Tatil ve piknik alanlarında yapılan çevre temizliğinde tonlarca ton çöp depolama alanlarına taşınarak imha edildi. Anonslar yapılarak halkı uyaran belediye çalışanlarına yurttaşlarda destek vererek çalışanlara teşekkür ettiler. Hafta sonu temizlik kampanyasını tatil ve piknik alanında yapan Belediye Temizlik İşleri çalışanları pikniğe giden yurttaşları sözlü uyarı yaparak çevreyi temiz tutmaları konusunda duyarlı olmalarını istedi. 

Temiz bir Van için çalıştıklarını aktaran Temizlik İşleri Müdürü İrfan Kaval, "Bizlerin asli görevi temizlemektir. Fakat ben ve arkadaşlarım bu işi yaparken de görevimizi yapmanın yanı sıra temiz bir Van için emek harcamaktan da ayrıca çok mutluyuz. Vatandaşlarımızın daha duyarlı olmaları konusunda bu kampanyalarımızı yapıyoruz. Temizlik kampanyası yaptığımız alanda bundan böyle belediyenin belirlediği yerde çöpler toplanarak düzenli olarak alınacak" dedi. Kaval, kampanyaya destek veren Prof. Dr. Nurhan Akyüz ve tatil amaçlı yazlıkların bulunan site yöneticilerine teşekkür etti. Belediye ekipleri gelecek haftasonu ise yine Molakasım bölgesinde bulanan başka bir köyde bu kampanyayı devam ettirecek.

Bakmadan Geçme