MISIR MİTİNGİNE KATILIM DESTEĞİ

Van’daki Mısır gönüllüleri, İstanbul Saraçhane Parkı’nda yapılacak olan katliamı protesto gösterilerine destek amaçlı katılacaklarını ifade ettiler.
Konu ile ilgili basın mensuplarına bir açıklama yapan Mısır Gönüllüleri Organizatörü Şükrü Çakıl, çarşamba günü sabah saat 08.00’de İstanbul Saraçhane Parkı’nda Mısır’da yapılan katliamı protesto gösterilerine destek vermek için yola çıkacaklarını söyledi. Çakıl, “İstanbul Saraçhane Parkı’ndaki protesto gösterilerine destek vermek için Van’dan çarşamba günü sabah saat 08.00’da yola çıkacağız. Belli bir yol haritası çizdik. Bu yol haritamız çerçevesinde diğer şehirde bulanan kardeşlerimizle buluşup konvoy şeklinde Saraçhane Parkı’na gideceğiz. Cuma günü, Cuma namazında orada olmayı planlıyoruz. Orada yapılacak eylemlere destek verip bir gecede oturma eylemi gerçekleştireceğiz. Cumartesi günü de Van’a dönmek üzere yola çıkacağız. Bireysel olarak veya araçlarıyla gelmek isteyen kardeşlerimiz bizimle irtibata geçerlerse birlikte yola çıkarız.
Mısır’da cunta ordusu tarafında yapılan katliamları hatırlatan Çakıl, “Mısır’da kendi halkının yüzde 52 oyuyla başa gelen Muhammed Mursi, bir yıl bile sürmeden askeri cunta tarafından darbe yapıldı. Ardından gözaltına alındı ve buna haklı bir tepki olarak Mısır halkı sokağa indi, oturma eylemi gerçekleştirdi. Elerinde herhangi bir silah olmayan halkın üzerine askeri cunta dış ülkelerin de desteğini alarak insanlara ateş açıldı ve bir katliam yapıldı. Müslümanlar olarak buna sessiz kalamayız. Yapılan bu katliamlara karşı düzenlenen protesto gösterilerine de destek amaçlı katılacağız” şeklinde konuştu.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme