Mısır Halkına Destek Konvoyu Tatvan'da

Bitlis'in Tatvan ilçesinde İnsan-Der, Özgür-Der, Eğitim-Bir-Sen, Furkan-Der üyeleri ile Tatvan'daki gönüllü vatandaşlar tarafından Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezi (AVM) önünde karşılanan "Mısır Gönüllüleri", burada yaptıkları basın açıklamasıyla Mısır halkının yanında olduklarını belirtti.

Toplanan gruplar adına basın açıklamasını okuyan gönüllülerden Bilal Tarhan, "Orta Doğu'nun en önemli ülkelerinden olan Mısır'da İhvan-ı Müslim'in seçim sonrası hükümette görev almış ve Muhammed Mursi'de meşru cumhurbaşkanı seçilmiştir ancak bir yıllık bir aradan sonra Siyonizm ve ABD'nin uşağı askeri cunta, Sisi öncülüğünde darbe yaparak ülkeyi kaosa sürüklemiş ve meşru cumhurbaşkanı, gayrimeşru bir yöntemle görevinden alınmıştır. Bu süreç başladıktan sonra Mısırlı Müslümanlar ve darbe karşıtları uzun süre meydanlarda şiddete başvurmaksızın eylem haklarını kullanmaktadırlar fakat darbe zihniyeti ve onun destekçileri olan ABD ve İsrail ile bazı Arap kralları bu gösterilere daha fazla tahammül edemeyerek geçtiğimiz günlerde binlerce Müslüman'ı katletti. Bu katliam serisi hala devam ediyor. Buna rağmen şiddete şiddetle karşılık vermeyen ihvan-ı Müslim'in, direnmeye devam ediyor. Dünyanın gözü önünde devam eden Mısırda ki cinayetler ve katliamlar devam edeceğe benziyor, söz konusu Müslümanlar olduğunda kör-sağır-dilsiz kesilen ABD, İsrail ve diğer sözde büyük devletler dün Bosna'da ve Irak'ta da aynı tavrı sergilediler. Bunun yanında Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Ürdün gibi sözde İslam ülkelerinin de darbecilere yardım etmeye devam etmesi açık bir laneti göstermektedir" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin meseleye bakışının onurlu olduğunu belirten Tarhan, şunları ekledi :

"Diğer İslam ülkeleri liderlerini ve Birleşmiş Milletleri aynı duruşa sahip olmadıkları için nefretle kınıyoruz. Bugün yurdumuzun onlarca şehrinde Mısır katliamı telin ediliyor. Ancak bu farklı eylemler, ortak eylemlere dönüşmedikçe mesaj yerine ulaşmamaktadır. Bütün duyarlı insanların büyük kentlere akın ederek asla şiddete başvurmadan büyük eylemler yaparak seslerini dünya kamuoyuna duyurmaları gerekmektedir. Bizler 'Mısır Gönüllüleri' olarak ulusal düzeyde bir eylem birliği için yola çıktık. Her ilden yapılacak katılımlarla Rabi'atül-Adaviyye meydanındaki direnişe destek veren İstanbul Saraçhane'ye yol alacağız. Bu amaçla duyarlı herkesi konvoyumuza katılmaya davet ediyoruz. 'Musa'yı bekleme, al asanı yola çık!' sloganıyla yola çıktık. Ey İstanbul, ey Ankara, ey Anadolu, hala sorgulamaz mısın kendini, ben neden Siyonizm'e destek oluyorum diye mazluma sıkılan kurşunda, Gazze'ye atılan bombada Mısır'a sıkılan mermide senin parasal desteğin var mı yok mu? Düşünmez misin. Atıver sofrandan kolaları, atıver evinden onların ürünlerini, Bak işte Filistinli, Miyanmarlı, Somalili, Gazzeli, Groznili, Bağdatlı, Halepçeli çocuklar, yetimler yıllardır dışarıda sokakta. Bizim evrenselliğimiz, ümmetçiliğimiz cuma eylemleri ile basın demeçleriyle ve kısa mesaj yardımlarıyla sınırlı mı kalacak" diye konuştu.

"Mısır direnişler destek konvoyu" Mısır halkına destek kapsamında Tatvan'dan sonra Muş, Bingöl, Elazığ, Malatya, Kayseri, Ankara ile Kocaeli ve İstanbul illerini de ziyaret edecek.

Bakmadan Geçme