Miniklere Florürlü Vernik Uygulaması

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 60 ayını doldurmuş anasınıfı öğrencilerine yönelik ‘Florürlü Vernik’ uygulaması başlatıldı.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Ağız ve Diş Sağlığı Bilimsel Danışma Komisyonu’nun okul sağlığı çalışmaları kapsamında, 2014- 2015 eğitim öğretim yılında 60 ayını doldurmuş anasınıfı öğrencilerine yılda iki kez Florürlü Vernik uygulamasına karar verilmesinin ardından Van Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, anaokulu öğrencilerine diş sağlığının önemi hakkında bilgilendirmede bulundu. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Hizmetleri Şube Müdürü Nametullah Alan, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün anaokulu öğrencilerine yönelik ağız ve diş sağlığı konularında çeşitli projeler yürüttüğünü belirterek, bu projeler kapsamında minik öğrencilere ağız ve diş sağlığı konularından bilgilendirmede bulunduklarını söyledi. Tuşba ve İpekyolu ilçelerinde başlangıç aşamasında öncelikle 7 anaokulunda uygulanacak olan projenin faydalı olması halinde merkeze bağlı tüm anaokullarında da yapılacağını ifade eden Alan, “Projemizi Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Okulöncesi Eğitimi Bölümü’nde okuyan öğrencilerle birlikte daha etkin hale getirip tüm okullarımızda yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Burada öncelikle diş taramasından geçen öğrencilerimize diş sağlığının önemi ile ilgili video gösterimi yapıldı. Okulöncesi eğitim öğrencilerinin hazırladığı tiyatro gösteriminin ardından tüm öğrencilerimize diş fırçası ve diş macunu hediye edildi” dedi.
Emin Paşa Kur’an Kursu Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Muzaffer Sürücü ise, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün okulda yaptığı etkinliğin öğrenciler açısından oldukça faydalı geçtiğini belirterek, böyle bir etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bakmadan Geçme