Milletvekili Türkmenoğlu'ndan ilçelere ziyaret

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Çaldıran, Muradiye, Erciş, Gürpınar ve Gevaş ilçelerini ziyaret etti.

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçim çalışmalarına devam eden AK Parti Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, ilçeleri ziyaret ederek, belediye başkan adaylarına destek verdi. Milletvekili Türkmenoğlu, “Yerel seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çaldıran, Muradiye, Erciş, Gürpınar ve Gevaş ilçelerini ziyaret ederek seçim ofislerimizi vatandaşlarımızın hizmetine açtık.  Allah’ın izniyle 31 Mart tarihinde Vanlıları AK belediyecilikle buluşturacağız” diye konuştu.

Milletvekili Türkmenoğlu'ndan ilçelere ziyaret

“HEDEFİMİZ GÜÇLÜ TÜRKİYE, KARARIMIZ GERÇEK BELEDİYECİLİK”

Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Milletvekili Türkmenoğlu yaptığı açıklamada, “Çaldıran, Muradiye, Erciş, Gürpınar ve Gevaş ilçelerimizde vatandaşlarımızla buluşarak seçim ofislerimizin açılışını gerçekleştirdik. İlimizin dört bir yanında vatandaşlarımız partimize yoğun teveccüh gösteriyor. Biz Hemşehrilerimizle bir aradayken çok mutluyuz. Sevdamız memleketimiz. Her zaman dediğimiz gibi; durmak yok yola devam. İlk günkü azim ve kararlılıkla gönüllere girmeye devam ediyoruz. Gerçek Belediyecilik AK Parti’yle olur. Millet iradesinin tecellisi olan AK Parti'mizin eser ve hizmet odaklı belediyecilik anlayışı ile şehirlerimizin yaşanabilirliğini en üst seviyelere çıkaracağız. Hedefimiz Güçlü Türkiye, kararımız Gerçek Belediyecilik'tir. Tüm teşkilatlarımızla çok çalışacağız, Van’ı geleceğe hazırlayacağız. İnşallah 31 Mart seçimlerinde Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm belediyeleri kazanacağız. Yoğun ilgilerinden dolayı halkımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Milletvekili Türkmenoğlu'ndan ilçelere ziyaret

TÜRKMENOĞLU’NDAN ÇALDIRAN’A MÜJDE

Milletvekili Türkmenoğlu, Çaldıran Çubuklu Barajı’nın inşaat çalışmalarına başlanacağını belirterek, “Çaldıran ilçe Kaymakamımız DSI Bölge Müdürümüz Ekibi ve Teşkilatımızla birlikte Çubuklu Barajının yapılacağı alanında hemşerimizle beraber bir araya gelerek müjdeli haberi verdik.  1976’dan beri dile getirilen 90’lı yıllarda planlanan 2000’li yıllarda proje aşamasına geçen Çubuklu Barajı girişimlerimiz sonucu 2023 yılında %10 ödeneği ile ihale sürecine girişmiş olup 12.02.2024 tarihinde DSİ Genel Müdürümüz Mehmet Akif Balta ile yüklenici firma arasında sözleşmesi imzalanmıştır. Yer teslimi ve işe başlama sürecine girilmiştir. 11 yerleşim yerine (mahalleye) hitap edecek olan Çubuklu Barajı Sulaması ile bölgede 15 kat’tan fazla ürün artışı ile tarımsal gelirin artırılması hedeflenmiştir. Bu kapsamda ekonomik olarak 25.000 vatandaşımızı pozitif olarak doğrudan etkileyecek.  Proje ilk aşamada 29 milyon m3 su depolanacaktır. Depolanacak bu su ile yaklaşık 50 000 dekar alanın sulanması hedeflenmiştir. Çaldıran Çubuklu Barajı, Çaldıran Çubuklu Sulaması ve Baraj rezervuarında kalan tüm konutların kamulaştırılması ve yeni yerleşim yerinin seçimi ve inşaasından oluşmaktadır. Tüm bu ünitelerin toplam yatırım maliyeti yaklaşık 2,5 milyar TL’dir. Çaldıran Çubuklu Barajı projesi kapsamında su altında kalacak olan yaklaşık 300 hane sahibine yeni yerleşim yerleri inşaa edilerek taşınması sağlanacaktır. Van ilinin geleceğine ışık tutacak bu projenin Ülkemize, ilimize Çaldıran ilçemize Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Milletvekili Türkmenoğlu'ndan ilçelere ziyaret

AK PARTİ’NİN ADAYLARI

AK Parti yerel seçimlerde Van Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına Abdulahat Arvas’ı, İpekyolu’nda İsa Berge’yi, Edremit’te İsmail Say’ı, Tuşba’da Süleyman Oflas’ı, Bahçesaray’da Remzi Orhan’ı, Çatak’ta Abdurrahman Şeylan’ı, Gevaş’ta Murat Sezer’i, Gürpınar’da Hayrullah Tanış’ı, Başkale’de Lokman Ertuş’u, Erciş’te Fatih Çiftçi’yi, Çaldıran’da Ferman Yıldırım’ı, Muradiye’de Yıldırım Eyyübi Mehmetağaoğlu’nu, Özalp’ta Atakan Gönülçeken’i ve Saray’da Mehmet Çelebi’yi aday göstermiştir.

KAYNAK: VANSESİ HABER BURHAN ERGİN

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme