Meyve suları

Meyve ve meyve suları tüketimi sağlığımız açısından oldukça önemlidir. Özellikle vitamin içeriği bakımından zengin olan meyve ve meyve suları ülkemizde yeteri düzeyde tüketilmemektedir.

Meyve ve meyve suları tüketimi sağlığımız açısından oldukça önemlidir. Özellikle vitamin içeriği bakımından zengin olan meyve  ve meyve suları ülkemizde yeteri düzeyde tüketilmemektedir. Amerika'da  yıllık kişi başı 30 litre, Almanya'da 42 litre tüketilen meyve sularını ülkemizde  kişi başı sadece 5.5 litre tüketmektedir. En fazla içilen meyve sularının başında şeftali suyu ve vişne gelmektedir. Meyve sularının çok az tüketildiği bölgenin başında doğu Anadolu bölgesi gelmektedir,bu bölgede meyve sularının yerini çay almaktadır. Ayrıca  meyve sularının büyük çoğunluğunu( yaklaşık 50)  5-12 yaş arası çocuklar tüketiyor.

 

Meyve suları içeriği bakımından;

1-100 Doğal Meyve Suları:

Herhangi bir katkı maddesi içermezler. Tüketilme açısından tercih edilmesi gereken meyve sularının başında gelmelidir. Su oranı yüksek olan portakal,üzüm,karpuz gibi meyvelerden  elde edilirler.

 

2-Meyve Nektarı.

Birkaç karışımdan oluşur. 30-50 oranında meyve içerir. Su oranı oldukça fazladır,ayrıca tatlandırmak için şeker ilavesi yapılır. Genelde koyu kıvamlı meyvelerden elde edilir.( kayısı,vişne,şeftali gibi)

 

3-Meyve İçermeyen Meyve Suları:

Toz içecekler ve meyve aromalı içeceklerdir. Suya şeker,aroma,renklendirici gibi katkı maddeleri eklenerek elde edilirler. Doğal meyve suyuna oranla tüketimi sınırlandırılmalı yada tüketimi terk edilmelidir.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme