Meteorolojiden çifte uyarı! Bu illere dikkat!

Meteoroloji'den yapılan uyarı ile Orta ve Doğu Karadeniz illerinde şiddetli yağış beklendiği dile getirildi. AFAD'dan 5 ilimiz için uyarı geldi. Meteorolojiden ayrıca başta İstanbul olmak üzere çok sayıda il için sıcaklık uyarısı geldi.

Meteoroloji ve AFAD'dan Trabzon, Rize ve Artvin, Ordu, Giresun için şiddetli yağış uyarısı geldi. Meteorolojiden ayrıca çok sayıda il için son dakika sıcaklık uyarısı geldi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada vatandaşlar ani sel, su baskını, taşkın, heyelan, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.

SALI GÜNÜNE DİKKAT!

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz’de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; 27.07.2021 Salı günü sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak, Ordu ve Giresun ile Trabzon’un batısında çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2), Trabzon’un doğusu ve Rize ile Artvin’in kıyı kesimlerinde şiddetli, yer yer aşırı (75-150 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların Çarşamba günü ilk saatlerde etkisini azaltması bekleniyor.
AFAD'DAN DA UYARI GELDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı da Twitter'dan yaptığı paylaşımdaki açıklamasında şunları ifade etti

"27 Temmuz'da (Salı) sabah saatlerinden itibaren, Artvin, Rize, Trabzon, Ordu ve Giresun'da şiddetli yağış bekleniyor! Ani sel, su baskını, taşkın, heyelan, yıldırım, dolu gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun."

RİZE VE ARTVİN SEL FELAKETİ YAŞAMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde yoğun yağış alan Rize ve Artvin'de dereler taşmış, heyelanlar meydana gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketinin yaşandığı Rize ve Artvin’de incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitmişti.

SICAK HAVA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, yarından itibaren pazar gününe kadar Marmara, Ege ve Akdeniz kıyılarında hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredecek. İstanbul 34, İzmir 40 dereceyi görecek.

Hava sıcaklıklarının yarından itibaren batı ve güney kıyılarda artmaya başlayacağı, hafta boyunca Marmara Bölgesi ile Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiği kaydedildi.
HANGİ İL, KAÇ DERECEYİ GÖRECEK?

Açıklamada, "Günün en yüksek hava sıcaklıklarının İstanbul’da 32-34, Edirne’de 36- 39, Çanakkale’de 35- 39, Bursa’da 34- 37, Balıkesir’de 34- 38, İzmir’de 37- 40, Manisa’da 38- 42, Aydın’da 41- 44, Muğla’da 38- 41, Antalya’da 39- 41, Adana’da 37- 40 dereceler civarında seyredeceği tahmin edilmektedir" denildi.

SICAK ÇARPMASINA DİKKAT

Açıklamanın devamında "Hafta boyunca batı ve güney kıyılarda etkili olması beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle,11.00 ile 16.00 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir" uyarısı yer aldı.

Bakmadan Geçme