Meteoroloji'den Vanlılara uyarı

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, Van ve çevresindeki hava durumuyla ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak ve aralıklı sağanak yağışlarla birlikte gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışların gün boyunca devam etmesi ve özellikle Van'ın doğu ilçelerinde akşam saatlerine kadar sürmesi tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri ayrıca, hava sıcaklıklarının mevsim normallerine yakın seyredeceğini belirtti. Rüzgarın genellikle güneyli ve doğulu yönlerden orta kuvvette eseceği, zaman zaman ise kuvvetli (30-50 km/sa) ve yüksek kesimlerde fırtına şeklinde (50-70 km/sa) etkili olacağı öngörülüyor.

Van Gölü bölgesinde ise hava parçalı ve çok bulutlu olacak, aralıklı sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Rüzgarın doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde eseceği, dalga yüksekliğinin 0,25 ila 0,75 metre arasında değişeceği ve görüşün iyi olacağı ifade ediliyor.

İl merkezleri için en yüksek sıcaklıkların Muş ve Hakkâri'de 19, Van'da 18 ve Bitlis'te ise 15 derece olması bekleniyor. Van ve Hakkari illerinin yüksek kesimlerinde ise hala yoğun kar örtüsü bulunuyor.
Önümüzdeki 5 günlük periyotta bölgede aralıklarla yağış beklendiği vurgulanıyor. Özellikle Van'ın güneyi ve Hakkari'nin kuzeyinde hava sıcaklığının artacağı, rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden zaman zaman kuvvetli, Pazar günü ise fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri, kuvvetli rüzgar ve yağışın sebep olabileceği kar erimesi nedeniyle olumsuzluklar ve heyelan tehlikesine karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, doğu kesimlerde toz taşınımı görülebileceği ve buna bağlı olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme