Mersin Vanlılar Derneği Güçleniyor

Mersin Vanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Karahan, 6 ay önce derneği kurduklarını ifade ederek, "60 bin Vanlının yaşadığı Mersin ve ilçelerinde tüm Vanlıları dernek çatısı altında toplamayı ve Van kültürünü yaşatmayı, canlandırmayı hedefliyoruz. Ama derneğimiz sadece Vanlılar için değil herkes için vardır" dedi.
Mersin Vanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Mersin'de görev yapan basın mensuplarıyla tanışmak amacıyla kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Dernek binasında düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Murat Karahan, "Bu buluşmayla amacımız basın mensuplarıyla tanışmak ve çalışmalarımızı basınla paylaşmaktır. Dernek olarak Mersin'de herkese aynı mesafede ve kardeşlik duygusuyla bakıyoruz. Diğer hemşehri dernekler başta olmak üzere tüm derneklerle ve sivil toplum kuruluşlarıyla dayanışma içinde olacağız" dedi.
Van depreminden sonra dernek kurma fikrinin ortaya çıktığını ifade eden Karahan, "Derneği 6 ay önce kurduk. 6 aylık süreç zarfında Van depreminin 1. yıl dönümünde mevlit verdik. Halk oyunları ekibini kurduk. Tiyatro kursunu ve çocuk korosunu da yakında açacağız. Çalışmalarımızı tüm kurumlarla paylaşacağız" diye konuştu.
Üyelik çalışmalarına da ağırlık vereceklerini ve yakında tüm siyasi parti temsilcilerini, sivil toplum örgütlerini ziyaret edeceklerini belirten Karahan, "60 bin Vanlının yaşadığı Mersin ve ilçelerinde tüm Vanlıları dernek çatısı altında toplamayı ve Van kültürünü yaşatmayı, canlandırmayı hedefliyoruz. Derneğimiz her gün açık olacak ve herkesin hizmetinde olacak. Derneğimiz sadece Vanlılar için değil herkes için vardır" şeklinde konuştu.
Mersin'in kalkınması ve gelişmesi için dernek olarak ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Karahan, "Akdeniz Oyunları'nın Mersin'de yapılması Mersin için büyük bir şans olarak görüyoruz. Bu oyunların Mersin'de yapılması için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mersin kalkınırsa hepimiz kalkınırız anlayışıyla bakıyoruz. Mersin'in sorunlarıyla yakından ilgileneceğiz ve çözümü konusunda üzerimize ne düşerse yapmaya gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme