MEDYA'NIN KADIN DİLİ FİNAL KONFERANSI GERÇEKLEŞTİ

Medyada kadına karşı ayrımcı dilin azaltılmasını hedefleyen Medya'nın Kadın Dili AB Projemizin final konferansı Ankara'da gerçekleşti.

TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel’in açılış konuşmasıyla başlayan Konferans Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, AB Başkanlığı Proje Uygulama Daire Başkanı Ahmet Hakan Atik, TBMM KEFEK ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Temsilcileri, Kadın ve Medya STK’larının temsilcileri, AVKON, TİMEF, İMEF, DİMEF, TDGF Federasyonları ve Konfederasyon Temsilcileri başta olmak üzere 81 ilden Gazeteciler katıldı.

Final Konferansında, Proje ortakları Ordu Kadını Güçlendirme Derneği ile Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkan ve temsilcileri de hazır bulundular. Son Konferansta ayrıca 81 ilden etkinliğe katılan gazetecilerin, Medya’da Kadına karşı ayrımcı dil kullanılmasına karşı hassasiyet gösterme taahhüdünde bulundukları Türk İnternet Medyası Birliği (TİMBİR) de kuruldu.

Final Konferansı, Proje değerlendirilmelerinin yapıldığı konuşmalar, “Ben Aslında Yokum” adlı kısa film gösterimi ve ardından yapılan yemek ikramı ile sona erdi.

Bakmadan Geçme