Mangal yapmak cep yakıyor

Yaz mevsiminin kendisini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde piknik yapmak isteyen vatandaşlar kırmızı et ve beyaz et fiyatlarının yüksekliğinden şikayet ederek mangal yakıp piknik yapmak ekonomik olarak insanları zorladığını belirttiler.

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı fiyatı her geçen gün artan et fiyatları piknik yapmak isteyen vatandaşları olumsuz etkiliyor. Kırımızı etin kilosu 550, kıyma 500, kanat, beyaz etin kilosu 200 liradan satışa sunulurken, vatandaşlar yetkililere seslenerek fiyatların indirilmesine yönelik somut adım atılmasını istedi. 

Gazetemize konuşan vatandaşlar, mangal eti fiyatlarındaki bu astronomik artışın, yazlık etkinlikler ve kalabalık aile buluşmaları için büyük bir engel oluşturduğunu dile getirerek, ekonomik sıkıntılar nedeniyle artık mangal keyfi yapamadıklarını ve bu durumun aile ve sosyal yaşamlarını da olumsuz etkilediğini ifade ettiler.

Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, "Geçen yıl mangal etini en fazla 80-90 liraya alabiliyorduk, şimdi aynı et 200 lirayı aştı. Bu fiyat artışı bizi gerçekten zorluyor. Mangal keyfi yapamaz olduk, ailemizle birlikte pikniğe gitmek istiyoruz ama artık bütçemiz elvermiyor. Mangal eti fiyatları gerçekten ulaşılmaz seviyelere yükseldi, yetkililerin bir an önce bu konuya el atması gerekiyor" ifadelerini kullandılar.

Vatandaşların yanı sıra esnaflar da fiyat artışlarından dert yakındı. Kasap ve beyaz et satıcıları yaptıkları açıklamada, "Tedarikçilerden aldığımız fiyatlar çok yüksek. Et üreticileri ve komisyoncular fiyatları neredeyse iki katına çıkardı. Biz de bu fiyatları müşterilerimize yansıtmak zorunda kalıyoruz. Ancak vatandaşlarımızın da artık satın alma güçleri kalmadı. Yetkililerden acilen fiyat düzenlemesi yapmasını bekliyoruz" dediler.

Vatandaşlar, yetkililerin bir an önce etkin adımlar atması ve mangal eti fiyatlarının düşürülmesi konusunda kararlı olmaları gerektiğini vurguladı. 


 

Bakmadan Geçme