Lise Öğrencilerin Mezuniyet Sevinci

Van Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde mezun olan 135 öğrenci için tören düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen törene Vali İbrahim Taşyapan’ın eşi Nesibe Taşyapan, İl Milli Eğitim Müdürü Kiyasettin Kırekin, İpek Yolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, öğrenciler ve veliler katıldı. Törende bir konuşma yapan Okul Müdürü Fahrettin Karaca, bahar şenlikleri kapsamında birçok etkinlikler yapıldığını hatırlatarak, “Bu yıl bahar şenlikleri kapsamında sadece mezuniyet töreni değil, ana okul öğrencileri ile bir dizi etkinliklerimiz oldu. Yine bilgi yarışmalarımız ve her alanda çalışmalarımız oldu” dedi.
Törende sevinç ve burukluluğu bir arada yaşadıklarını ifade eden Karaca, “Biz çocuklarımızı ilk günde nasıl emnaet aldıysak bu mezuniyet töreni ile birlikte bilgilerine bilgi katarak, hayata hazırlayarak ailelerine emanetlerini teslim ediyoruz. Sevincimiz çocukları emanete layık bir şekilde ailelerine teslim etmektir. Burukluluğumuz ise çocuklarımızda ayrılmamızdır. Ben mezun olan tüm öğrencilerimize hayatlarında sağlık ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Öte yandan mezun olmanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler ise, yeni bir hayata başlayacaklarını ve bu yeni hayatlarında hedeflerine ulaşmak için çaba göstereceklerini söylediler. Tören, öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi, havaya kep fırlatılması ve halayların çekilmesi ile son buldu.

Bakmadan Geçme