Kuveyt evleri doğalgaz bekliyor

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan yıkıcı depremler sonrasında, etkilenen yetim ailelere destek olmak amacıyla Kuveyt'in katkılarıyla İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Edremit ilçesinde inşa edilen Kuveyt Konutlarına yerleştirilen eşlerini kaybetmiş kadınlar ve çocukları ısınma sorunu yaşadıklarını belirterek, doğalgaz hattı çekilmesini istiyorlar. 

23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan yıkıcı depremlerin ardından, Kuveyt’in katkılarıyla İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından inşa edilen konutlarda yaşayan sakinler, ısınma sorunlarıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, yaşam kalitelerini artırmak ve soğuk kış aylarında daha iyi ısınabilmek için doğalgaz hattı çekilmesini talep ediyorlar.

Isınma sorununu çözmek için devlet tarafından verilen kömürü kullandıklarını, bittiği zaman elektrik sobası kullanmak zorunda kaldıklarını dile getiren konut sakinleri, gelen elektrik faturalarının altından kalkamadıklarına dikkat çekerek, yetkililerin ısınma sorununu çözmelerini istediler.  

Depremlerin ardından İHH, Kuveyt'in katkılarıyla Edremit ilçesinde Kuveyt Konutları adı altında bir proje başlattı. Bu kapsamda, eşlerini kaybetmiş kadınlar ve çocukları için konutlar inşa edilerek, mağdur aileler buraya yerleştirildi. Ne yazık ki, Kuveyt Konutları'nda yaşayan sakinler, konutlarda ısınma sorunu yaşıyorlar. Özellikle kış aylarında, konutlarda yeterli ısınma sağlanamaması ciddi rahatsızlıklara neden oluyor. Eşlerini kaybetmiş kadınlar ve çocuklar, zor bir dönemden geçerken, bir de ısınma sorunu ile boğuşmak zorunda kalıyorlar.

Kuveyt evleri doğalgaz bekliyor

“BİR AN EVVEL ISINMA SORUNUMUZUN GİDERİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

Yetkililere seslenen Konut sakinleri ısınma sorunlarının çözülmesini talep ederek, "Depremden sonra buraya yerleştirildik ve yeniden hayata tutunmaya çalışıyoruz. Ancak ısınma sorunuyla karşı karşıyayız. Kışın evlerimizde üşüyoruz, çocuklarımız hastalanıyor. Çocuklarımızın sağlığı için endişeleniyoruz. Bu durum dayanılmaz hale geliyor. Devlet bize kömür yardımı yapıyor ama bu yardım kış aylarında yetmiyor. Kömür bitince elektrikli soba kullanmak zorunda kalıyoruz. Gelen elektrik faturaları ise oldukça yüksek. Biz düşük gelirimizle faturaları ödemekte güçlük çekiyoruz. Yetkililere defalarca başvurduk ama maalesef sorunumuz çözülmedi. Hemen yanı başımızda bulunan Edremit TOKİ konuklarında doğalgaz var bizde neden yok? Bir an evvel ısınma sorunumuzun giderilmesini bekliyoruz" dediler.

Deprem sonrası yaşanan zor süreçte, eşlerini kaybetmiş kadınlar ve çocuklar için kurulan Kuveyt Konutları, umut olmuştu. Ancak şimdi yaşanan ısınma sorunu, bu ailelerin yeniden mücadele etmek zorunda kalmasına neden oluyor. Yetkililerin, mağdur ailelerin yaşam kalitesini iyileştirmek ve onları desteklemek için acil önlemler alması bekleniyor. 

Bakmadan Geçme