KURUKCU: NEYİ BEKLİYORLAR

Van'da 10 yıldır otogar, TOKİ, çevre yolu, stadyum gibi sorunların çözülemediğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, 'Valilik ile belediye bir biriyle çakıştığı zaman bazı yerlerde tıkanma oluyor ama bugünkü şartlarda kayyum atanmış ve Valimiz Mehmet Emin Bilmez hem valilik görevini hem de Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevini yürütüyor. 8 ay önce belediyenin eski yerini kent meydanı olacaktı. Şuan neyi bekliyorlar, neden orada çalışmalar başlamıyor' dedi.

Rıdvan Can-Burhan Ergin

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurucu, Van’ın sorunlarını sürekli gündeme getirdiklerini, ancak kimsenin çözemediğini belirterek, 2020 yılı içinde mutlaka çözüme kavuşması gerektiğini söyledi. Kurukcu, Van’da işsizlik sorununun da ciddi boyutlara ulaştığını dile getirerek, “İşsizlik sorununun çözümü iktidar partisi ve işadamlarımızın elindedir. 2020 yılı içinde ilimizde yeni fabrikalar kurularak, gençlerimize istihdam alanları oluşturulabilir. İş-Kur maalesef ilimizde iktidar partisinin arka bahçesi olmuş, ben iktidar partisinin il başkanı olsaydım, hiçbir şekilde İş-Kura dokunmazdım” diye konuştu.

“2020 yılında sorunlarımızı çözün”

2019 yılında Van’ın hiçbir sorununun çözülmediğini belirten Kurukcu, yeni yılda çözüm odaklı çalışma yapılması gerektiğini söyleyerek, “CHP olarak iktidar partisi olmadığımız için 2019 yılında Van’da yaptığımız bir şey olmadı ama tabi ki bizim il dışındaki öğrencilerimize burs, iş ihtiyacı olan Vanlı hemşehrilerimize ve hastaneye yolu düşen insanlarımıza destek sunduk. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana ilimizin bütün sorunlarını sürekli gündemde tutmaya çalışıyoruz. Biz sırf muhalefet olsun diye sorunları dile getirmiyoruz. İnanın şuan ilimizin sorunları had safhadadır. Bu sorunları çözmek valiliğin, belediyenin ve iktidar partisinin görevidir. Sorunları çözmek için muhalefet partisi olarak her zaman katkı da sunarız fakat ne yazık ki Van’da 10 yıldır otogar, TOKİ sorunu, çevre yolu, stadyum gibi sorunlar bir türlü çözülemedi. 10 yıldır biz bu sorunları konuşuyoruz. 2020 yılı içinde bu sorunlarımızı mutlaka çözmeliyiz. Bu sorunların yanında ilimizde işsizlik sorunu da çok ciddi boyutlara ulaşmıştır. İşsizlik sorununun çözümü iktidar partisi ve işadamlarımızın elindedir. 2020 yılı içinde ilimizde yeni fabrikalar kurularak, gençlerimize istihdam alanları oluşturulabilir. İnsanlar sadece bir İş-Kur’a bağlı olmak istemiyor.  İş-Kur maalesef ilimizde iktidar partisinin arka bahçesi olmuş, ben iktidar partisinin il başkanı olsaydım, hiçbir şekilde İş-Kura dokunmazdım. İş-Kur işe ihtiyacı olan veya iş arayan insanları tespit ederek, adil bir şekilde iş vermesi gerekiyorken, iktidar partisinin verdiği listeyle işe alımlar yapılıyor. Gerçekten işe ihtiyacı olan insanlar dışarıda bırakılıyor. 2019 yılının ilimiz açısından çok iyi geçmedi. Tek temennimiz 2020 yılında bu sorunlarımızı çözün” şeklinde konuştu. 

“İktidar partisinin Van’da hiçbir şey yapmadığını görüyorum”

Van’da yetkililere seslenen Kurukcu, “Van’da defterdarlığın yeri, eski devlet hastanesinin yeri, ordu evinin yeri, mevcut stadyumun yeri TOKİ’ye devredilmiş, bunların bir an önce TOKİ’den alınıp yeşil alan yapılması gerekiyor. İktidar partisi sorunları çözmek isterse çözer. Emin olun il başkanı, milletvekilleri de ilimizdeki sorunların farkındadır. Biz gündeme getirmeden bu sorunların çözülmesi gerekiyor. 2019 yılına baktığımızda iktidar partisinin Van’da hiçbir şey yapmadığını görüyorum. Yapılan bir şey varsa buyursun göstersinler. Valilik ile belediye bir biriyle çakıştığı zaman bazı yerlerde tıkanma oluyor ama bugünkü şartlarda kayyum atanmış ve Valimiz Mehmet Emin Bilmez hem valilik görevini hem de Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevini yürütüyor. 8 ay önce belediyenin eski yerini kent meydanı olacaktı. Şuan neyi bekliyorlar, neden orada çalışmalar başlamıyor. Bakın İran’dan çok sayıda turist Van’a geliyor. Eskiden giriş çıkış bedeli 15 lira alınırken, şuan 50 lira alınıyor. Vatandaş işsizlik nedeniyle orada bavul ticaretine başlamış, kimse bu sorunları görmezden gelemez. Şuan Van’da 100 binin üzerinde uyuşturucu bataklığına saplanmış gençlerimiz var. Biz bunları nasıl kurtarabiliriz. Bununla ilgili ciddi adımlar atmalıyız” dedi. 

 

Bakmadan Geçme