Küresünnilerin 'Boykot' Çağrısına MHP'den Tepki

Van’da, AK Parti aday listesine tepki gösteren, 7 Haziran seçimlerini boykot edeceklerini açıklayan Küresünniler Düşünce Platformu’nun çağrısına Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) tepki geldi.

Hacı Yılmaz Vansesi Özel

Küresünnil Platformu etrafında bir araya gelen Ak Parti Milletvekili aday adayları Mustafa Kaçmaz, Servet Yenitürk, Bekir Kaçmaz, Zafer Şahin, Adnan Akbaş ve Zeki Akyürek’in destek verdikleri seçimleri boykot kararı ve kampanyalarına MHP İpekyolu İlçe Başkanı Ramazan Üçbaş tepki gösterdi.

 Mahalleleri gezdiler

Küresünniler Platformu organizesiyle Küresünni vatandaşların yaşadıkları Kargündüz ve diğer mahalleleri ziyaret eden AK Parti’ye tepikli siyasiler  Küresünnilileri sandığa  gitmemeye davet  ettiler.  Mahallelerde ellerinde  “ Demokratik hakkımı kullanıyorum sandığa gitmiyorum” pankartları taşıyan Küresünniler  kol kola  girerek mahalle  yollarında  yürüyüş yaptılar. Yürüyüşün ön safında Mustafa Kaçmaz, Servet Yenitürk yer aldı. Taşınan afişlerin  turuncu  yazılarının ise  siyah renkte  seçilmesi  dikkat  çekti.  

 “İnsanları kullanmaya çalışıyorlar”

 Küresünnilileri seçimleri  boykota davet eden çağrılara ve mahallelerde yürütülen kampanyalara sert tepki gösteren MHP İpekyolu İlçe Başkanı Ramazan Üçbaş, “ Kim takar sizi, bu milleti birileri kendi çıkarlarına alet etmesin. Depremde bu aziz milletin dertlerini kendine sorun etmeyen, bu köylere uğramayanlar şimdi hangi hakla bu insanları kullanmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

 “Bu siyasi hareket değil”

 MHP'li, Ramazan Üçbaş’ın açıklamalarına  sosyal medyadan yanıt veren Küresunniler Platformu Sözcüsü Ferhat Atacan, “ Sizin davanıza olan bağlılığınızı hepimiz biliriz. Öncelikle şunu ifade etmek isterim bu bir siyasi hareket değil. Evet, insanlarımızın ne yazık ki binlerce hataları mevcut. Ancak bugün hatalarımızı konuşmaya kalkarsak sayfalar yetmez. Değerli dava adamı, bildiğiniz gibi bu bizim için birlik olma hareketidir. En kötümüzden, en iyimize ve en farklı düşünceli bizde bile insanlarımız bir araya gelme konusunda hem fikir. Biliyorum ki sizinde gönlünüz bizlerin birliğinden yanadır. Ayrıca bizler sadece o, bu veya şu siyasetçimizi değil, tümüne gönlümüzü açtık. Buna sizlerde dahilsiniz. Bizlerde halkımızı bilinçlendirmek için çalışıyoruz. Küresünni toplumunun büyük bir kısmı partinize gönül vermesine rağmen ne yazık ki depremde liderinizin ziyaretini göremedi” dedi.

Bakmadan Geçme