Kur’an Kursu’nda Kutlu Doğum Programı

Van'da Hz. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) doğumunun yıl dönümü sebebiyle İpekyolu Müftülüğü’ne bağlı Hacı Sabah Şavur Kız Kur’an Kursu’nda bir program düzenlendi.

Hz. Peygamberimizin (s.a.v.) dünyaya teşriflerinin 1445’nci doğum yıl dönümü münasebetiyle Van İl Müftülüğü’nün organizasyonu ve ilçe müftülüklerinin iştiraki ile kent genelinde yüzlerce program tertip edildi. Bu yıl ülkemizde ve İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılar sebebiyle toplumda bir farkındalık oluşturmak amacıyla "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temalı programlardan biri de İpekyolu İlçe Müftülüğü’ne bağlı Hacı Sabah Şavur Kız Kur’an Kursu’nda yapıldı. Hacı Sabah Kız Kur’an Kursu Yöneticisi Melike Şen’in yönetiminde yapılan programa kurs öğrencilerinin yanı sıra Halilağa, Topçuoğlu ve Yoğurtçu mahallelerinden yaklaşık 300 bayan katıldı. Kur’an Kursu Öğreticisi Ayşenur Akdaş’ın sunumunu gerçekleştirdiği program, Kur’an Kursu Öğreticisi Melike Şen’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hacı Sabah Kız Kur’an Kursu’nda, Kur’an-ı Kerim eğitimi alan minik kız öğrencilerinden oluşan “Nar İlahi” grubunun söylediği ilahilerin ardından mevlid-i şerif okundu. Kur’an kursu öğrencisi Nursena Adıgüzel de Peygamber Efendimizin (s.a.v.) Veda Hutbesini okudu.
Daha sonra İpekyolu İlçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Yaşar Yılmaz Şahanlıoğlu da, bu yılın teması olan "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" konulu bir konuşma yaptı. Yaklaşık 300 kişilik salonu hınca hınç dolduran onlarca kadının ilgi ile izlediği program sonunda Şahanlıoğlu, davetlilere yönelttiği bir soruyu doğru cevaplayan bir bayana da kitap hediye edildi. Yaklaşık 3 saat süren programın sonunda Hz. Peygamber’e getirilen salavat-ı şeriflerin ardından Kur’an Kursu Öğreticisi Meryem Yörük’ün yaptığı duanın ardından program sona erdi.
Kutlu Doğum programına katılan davetlilere Hz. Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) hadis kertelesi, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından oluşan kitap ve dergi ile birlikte karanfil, lokum ve gül suyu dağıtıldı.

Bakmadan Geçme