KUPAYI SOFİLER KALDIRDI

Nike sponsorluğunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Van'da düzenlenen Nike Halı Saha Turnuvası Büyükler Kategorisinde dün oynanan final maçıyla sona erdi. Final maçında Kanaryaspor'u 1-0 yenen Sofigücü şampiyon oldu. Sofiler Haziran ayında İstanbul'da yapılacak Türkiye Şampiyonası Finallerine katılmaya hak kazandı

Rıdvan Can

Nike Halı Saha Ligi Futbol Turnuvası Büyükler Kategorisinde dün Sevimli Halı sahada oynanan final maçıyla sona erdi. Final maçında Kanaryaspor'u 1-0 yenerek şampiyon olan Sofigücü takımı Haziran ayında İstanbul'da yapılacak Türkiye Şampiyonası Finallerine Van'ı temsil etmeye hak kazandı.

Nike sponsorluğunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ortaklaşa organize edilen Liseli Gençler ve Büyükler kategorisinde Nike Halı Saha Turnuvasında 14 takım şampiyon olabilmek için kıyasıya mücadele etti. Van GHSİM Okul Sporları Sorumlusu Umut Pişkin'in sorumluluğunda gerçekleşen Nike Halı Saha Turnuvasında kıran kırana geçen maçlara sahne oldu. Büyük çekişmeye sahne olan turnuvada Kanaryaspor ile Sofigücü finale kaldı. Finale yakışır bir mücadelenin sonunda güçlü rakibini tek golle yenen Sofigücü turnuvada şampiyon oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, "Şenlik havasında geçen futbol turnuvasında emeği geçen antrenörlerimize, beden eğitimi öğretmenlerimize, bu turnuvayı düzenleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu ve Nike firması ve Sevimli Halı Saha işletmecilerine teşekkür ederim. İstanbul'da yapılacak Türkiye finallerinde ilimizi temsil edecek takımımıza başarılar diliyorum" dedi.

Nike halı saha ligi il koordinatörü Beden Eğitimi Öğretmeni Umut Pişkin, "Fair Play havasında geçen bu turnuvada şampiyon olan Sofilgücü'ne başarılar diliyorum. Futbola desteklerinden dolayı başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç'a ve Sevimli Halı saha işletmecilerinden Nurettin Sevimli ve Ayhan beye gösterdikleri ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Final maçı sonrası şampiyon olan Sofigücü'nün kupasını Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Nevzat İnanç dereceye giren takımların kupa ve ödüllerini Beden Eğitimi Öğretmeni aynı zamanda turnuvayı organize eden Umut Pişkin verdi.

Bakmadan Geçme