Kültür yolu festivali çalıştayı yapıldı

Vali Ozan Balcı, Valilik,  Yüzüncü Yıl Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, STK ve sektör temsilcilerinin katılımıyla yapılan Kültür Yolu Festivali Çalıştayının değerlendirme ve kapanış programına katıldı. 

Kapanış programında konuşan Vali Ozan Balcı, “29 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında Van’da düzenlenecek olan festival, Van’a kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda birçok katkı sağlayacak.  Van için değerli bir iş olacak festivali, kentimizin tüm aktörlerini bir araya getirerek yapacağız. Çünkü sanat ve kültürün olduğu bir şehirde her türlü olanak vardır. Amacımız bu festivalin halkımızda güzel duygular bırakması, birlik ve beraberliğimize katkı sağlaması. Ben bu etkinliği çok önemsiyorum. Başarılı şehirler her zaman birlik içinde, kültürün sanatın olduğu şehirlerdir. Van’da da birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz sürece kentimizi daha çok kalkındırabiliriz. Bu anlamda Van’a çok kıymetli bir yapıyı da kazandırıyoruz. 500 milyon değerinde bir kültür merkezi yapıyoruz. Yatırım programına alındı. Opera, bale, sahne sanatları, tiyatro, nikâh salonlarının olduğu önemli bir merkez olacak. Van’a hayırlı olsun” dedi.

Programda, Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ve YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli de konuşma yaptı.
 

Bakmadan Geçme