• Haberler
  • Güncel
  • Kültür Müdürü Şahin'e, Gazze konulu kitap takdim edildi

Kültür Müdürü Şahin'e, Gazze konulu kitap takdim edildi

İlim Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Van Temsilcisi Adnan Özkan, yakın bir zaman içinde basımını düşündüğü 'Gazze' konulu kitabın tanıtımı için Van Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Şahin'i makamında ziyaret etti.

Van Kültür Turizm Müdürü ve aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şahin’i ziyaret eden İLESAM Van Temsilcisi Adnan Özkan, yayımlamayı düşündüğü kitabın taslağını kendisine takdim etti.

“GAZZE’DEKİ ACILARI KİTABIMIZA YANSITTIK”

Filistin ve Gazze’de iki yılı aşkın bir süredir devam eden saldırıların her tarafa duyurulması gerektiğini belirten İLESAM Van Temsilcisi Adnan Özkan, “Bizler de kendi çapımızda bu acıları tüm dünyaya duyurmak için gayret gösteriyoruz. Önce Türkçe, ardından ise başka dillerden basmayı düşündüğümüz Gazze konulu kitapta, Vanlı şairlerin yanı sıra, ulusal ve uluslararası şairlerin şiirleri yer alacak. Kitabımızın bir taslağını Müdürümüz Abdurrahman Şahin’e takdim ettik. İnşallah kitabımız hak ettiği değeri bulur” dedi.

KİTABIN GELİRİ, GAZZE’YE GÖNDERİLECEK

Kitaptan elde edilecek olan gelirlerin sivil toplum kuruluşları aracılığıyla Filistin ve Gazze’ye gönderileceğini ifade eden Özkan, “Gazze konulu kitabımızın çok satılmasını arzuluyoruz. Çünkü bu kitaptan elde edilecek olan gelirleri Filistin ve Gazze’deki mazlum halklara ulaştırmayı düşünüyoruz. Filistin ve Gazze’de her gün insanlar ölüyor. Katil İsrail, çoluk, çocuk, yaşlı, kadın, genç, ihtiyar, hatta bebek dinlemeden saldırılarını sürdürüyor. Bizler de bu acıları kitabımıza yansıttık. Bu eser, sadece bir edebi çalışma değil, aynı zamanda vicdani bir sorumluluk çağrısıdır. Rabbim bizleri muvaffak eylesin” şeklinde konuştu.

“GAZZE’NİN SESİ OLMAYA ÇALIŞTIK”

Gazze’nin sesi olmaya gayret gösterdiklerini, bu yüzden kitapta birbirinden farklı şairlerin şiirlerine yer vermeye çalıştıklarını söyleyen Adnan Özkan, “Amacımız, Gazze’de yaşanan insanlık dramını şiir yoluyla tüm dünyaya duyurmaktır. İnsanlığın Ateşle İmtihanı Gazze adını taşıyacak kitabımız, 200 sayfa olacak. Yaklaşık 100 şairin eserine yer vereceğiz. Eserimizin, Gazze’deki masum insanların sesi olmasını umuyoruz. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli. Biz de bu kitap aracılığıyla üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“50 YILDIR ŞİİRLE UĞRAŞIYORUM”

Yaklaşık 50 yıldır şiirle uğraştığını, ancak bugüne dek yayımladığı en anlamlı kitabın Gazze kitabı olduğunu belirten Özkan, “Çocukluğumdan beri şiirle iç içeyim. Ortaokul yıllarımdan beri şiir yazıyorum. Başta bir tutku olarak başlayan şiir, zamanla hayatımın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Amacımız Türkiye’ye, Van’a ve edebiyat dünyasına faydalı eserler kazandırmak, insanlara şiir yoluyla hizmet etmektir. Bugüne dek en anlamlı kitabımın, Gazze kitabı olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu kitabımız gereken ilgiyi görür ve bizler de kitaptan elde edilecek olan geliri, yerine ulaştırırız” dedi.

Kitabın basımı için çeşitli yayınevleriyle görüşmeler yapıldığını belirten Özkan, “Önümüzdeki süreçte kitabımızı basmayı planlıyoruz. Daha önceki eserlerimizi farklı yayınevlerinden çıkarmıştık. Şimdi ise Gazze kitabımız için farklı yayınevleriyle temaslarımız devam ediyor. İnşallah kısa süre içinde baskıyı gerçekleştireceğiz. Bu kitabın tüm dünyada okunmasını istiyoruz. Bunun için Van’da ve başka şehirlerde kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve çeşitli kişilerle görüşmelerimiz sürüyor. Türkçe baskısının ardından farklı dillerde de yayımlanması için elimizden geleni yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Şahin ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, söz konusu kitabı inceleyeceğini, kurum olarak destek sunmaya çalışacaklarını söyledi.

Bakmadan Geçme