Koronavirüse düğün yapmaktan vazgeçin

Oğlunuzu, kızınızı, ailenizi, dostla rınızı ve davetli yakınlarınızı seviyor, sağlıklarını düşünüyorsanız salgının artarak can aldığı bu dönemde virüse düğün yaptırmayın

Değerli okurlar,  ekonomik ve sosyal anlamda çok zor günlerden geçiyoruz. Dokunduğu her ülkeyi sarsan, yıkıcı ve derin izler bırakacağı, sosyal, ekonomik ve siyasi krizlere yol açacağı belirtilen Yeni Tip Koronavirüs  (COVİT-19 )  sağlık krizinden çok daha fazlası olarak kabul ediliyor.    

Normalleşme süreciyle birlikte salgın dünyada,  ülkemizde ve kentimizde yeniden tırmanışa geçerek can almayı sürdürüyor. Hasta ve can kaybı rakamları düşmüyor aksine artıyor. Koronavirüs  kurallara uymayan, bağışıklık gücü düşük, kronik hastalığı olan insanları ezip geçiyor.   

Koronavirüs verilerinin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, dünya genelinde virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı dün itibariyle 808 bin 982'ye, vaka sayısı 23 milyon 419 bin 319’a ulaştı. Türkiye’de can kaybı 6 bin 102’ye  vaka sayısı 257 bin 032'ye  yükseldi. Tüm illerde olduğu gibi korona ile ilgili istatistiki rakamlar valilerce açıklanmıyor artık yalnızca bakanlık açıklıyor ancak Van’da hasta ve can kaybı sayısında ciddi artışların devam ettiğini hepimiz duyuyor, biliyoruz.  
Nitekim önceki gün Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, rakam vermeden, kentte koronavirüs tedavisi gören yoğun bakımdaki hasta sayısında artış olduğunu, bu hastaların yüzde 90'nının 60 yaş ve üstü vatandaşlardan oluştuğunu söyledi. 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ  

Bakmadan Geçme