KÖROĞLU, BÖLGE BAŞKANLIĞI'NA SEÇİLDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Biriliği’nin (TOBB), 81 ilin genç girişimciler kurulu başkanlarının katılımıyla Ankara’da gerçekleştirdiği Genç Girişimciler Kurulu Bölge Başkanlığı seçimlerini, Van Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mahmut Köroğlu kazanarak Doğu Anadolu Bölgesi Başkanı seçildi.
Yapılan seçimler öncesinde bir konuşma yapan TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, girişimciliği özendirmek için kurdukları kadın ve genç girişimci kurulları mayasının tuttuğunu belirtti. Her geçen gün kendisinden iş isteyenlerin sayısının azaldığını, iş kurmak için yardım isteyenlerin sayısının arttığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Ne mutlu ki bunların önemli bir kısmı kadın ve gençlerimizdir. Artık günde ortalama 20 yeni iş fikri ile geliyor. Son 3 yıldır girişimcilik ülkemizde moda oldu. Ama aslında biz moda olsun diye değil, ülkemizin geleceği için bu konuyu önemsedik. 2012 yılında girişimcilikle ilgili 267 toplantıya davet edildim” şeklinde konuştu.
Van, Erzurum ve Iğdır Genç Girişimciler Kurulu Başkanları’nın aday olduğu Doğu Anadolu Bölge Başkanlığı seçimleri sonunda ise Van Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mahmut Köroğlu, 8 oy alarak Doğu Anadolu Bölge Başkanı seçilirken, Erzurum Genç Girişimciler Kurulu Başkanı 4 ve Iğdır Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ise 2 oy aldı.
Yapılan seçimleri değerlendiren Van Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mahmut Köroğlu, kendisine güvenerek oy veren tüm bölge Genç Girişimciler Kurul Başkanlarına teşekkür etti. Köroğlu, “Bölge için 3 il aday olmuş ve bölge illerimizin genç girişimcileri bizleri tercih etmişlerdir. Van’ın tercih edilmesinde seçim öncesi Genç Girişimciler Kurulu’nun yaptığı çalışmalar değerlendirilmiş ve Van’ın, bölgenin stratejik konumunda yer alması, ayrıca diğer illerle yakın çalışmamız gibi nedenler dolayısıyla bizlerin bölge başkanı olmamızda etkili olmuştur” dedi.
Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu’na da teşekkür eden Köroğlu, “Bölge başkanlığı seçimlerinde Sayın Başkanımız Mirza Nadiroğlu bizleri yüreklendirdi. Yaptığımız tüm çalışmalarımızda bizleri destekleyerek, cesaret vermiştir. Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın M. Mirza Nadiroğlu’na şahsım ve kurulum adına teşekkür ediyorum. Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteklerinin tüm odalara örnek olması gerekir” ifadelerini kullandı.
Seçimler öncesi Van Genç Girişimciler Kurulu olarak bölgedeki tüm Genç Girişimciler Kurulu Başkanları ile bire bir görüşmeler yaparak seçilmeleri halinde yapacakları çalışma ve hizmetleri anlattıklarını da kaydeden Köroğlu, “Bu çalışmalarımız Van’ın tercih edilmesinde önemli bir rol oynamışlardır. TOBB çatısı altında 7 bölge başkanlarından biri olarak görev alacak olan Van, tüm bölgeye en iyi hizmeti vermeye ve bölgeyi en iyi şekilde temsil etmeye gayret gösterecektir. Bu dönemde Van başta olmak üzere tüm bölgemizde genç girişimci sayısının artması ve gençlerin iş dünyasında daha aktif olması noktasında Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın da destekleriyle girişimlerimizi artırarak devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

 

Bakmadan Geçme