KONUTLARI TESLİM ALMAYIN !

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi iştiraki Boğaziçi Konut Yönetim Anonim Şirketi Genel Müdürü İlhan Kartal Van’da TOKİ tarafından yapılan konutlarda incelemelerde bulundu. Vatandaşları uyaran Kartal konutlarda yüklenici firmalardan kaynaklanan eksiklik varsa teslim almayın dedi.

Rıdvan Can

Van’da Memur-Sen ve TOKİ afet konutları dâhil Van ve Erciş’te toplam 20 bin TOKİ konutuna hizmet verdiklerini belirten Kartal, 20 bin konutta 300 kişinin istihdam edildiğini söyledi. Toplu yapı yönetiminin kültür ve bilgi birikim işi olduğunu ifade eden Kartal, “ Personelimiz sürekli eğitim alan ve yetiştirilmiş kişilerden oluşmaktadır. Çünkü biz sitelerde sadece binalara hizmet vermiyoruz, sitenin ortak yaşam psikolojisini, komşuluk ilişkilerini de yönetiyoruz. Biz vatandaşın hizmetçisiyiz, Kendi işimizin de yöneticisiyiz. Hizmeti ilke olarak benimsemişiz” diye konuştu.

Kartal incelemelerde bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi iştiraki Boğaziçi Konut Yönetim Anonim Şirketi Genel Müdürü İlhan Kartal Van’da TOKİ tarafından yapılan, içme suyu,  bina temizliği,  sosyal uyum, çevre düzeni, güneş enerjisi, gezi parkı,  sosyal ve kültür alan,  spor sahası ve tesisleri, sağlık ocağı gibi eksiklik ve sorunları bulunan Edremit, Kalecik,  Bostaniçi TOKİ konutlarında incelemelerde bulundu. Binaların temizliği ve düzeni ile ilgili yöneticileri uyaran Kartal, incelemeleri sonrası site yöneticileriyle toplantı yaparak sorunların giderilmesi yönünde bazı kararlar aldı.

33 ilçede 80 il'de hizmet veriyoruz

Türkiye’de 33 ilde 80’e yakın ilçede 140 bin konutta yaklaşık 1 milyon vatandaşa profesyonel yönetim hizmeti verdiklerini belirten Kartal,  “  Site sakinleri yönetim organizasyonumuzdan memnun olduğu müddetçe biz konutlarda hizmet veririz. Memnun olmadıkları gün orda durmak istemeyiz. Bu konuyla ilgili memnuniyet anketleri yapıyoruz. Biz şunu iddia ediyoruz: En düşük en uyumlu ortak gider aidatları alınıyor. Her zaman şeffaf ve hesap verecek bir kurumuz. Kurum olarak kendimizi vatandaşın patronu değil, hizmetçisi gibi görüyoruz. Tüm vatandaşlar bilsin ki her bir site yönetiminin kendine ait paraları, onların emanetleri olarak bankalarda tutulmaktadır” ifadelerini kullandı.

2014 yılını TOKİ konutlarında Komşu Yılı ilan ettik

Konutlarda vatandaşı kaynaştıracak, komşuluk ilişkilerini güçlendirecek çalışmalar organize edileceğini belirten Kartal “   Sitelerde hayatında ilk defa oturanlarda var.   Daha önce site kültürünü bilerek oturanlarda var. Sitelerde sosyal uyumu, kardeşliği, yakınlaşmayı sağlamak,  pekiştirmek üzere ‘sitene sahip çık’  sloganıyla etkinlikler düzenleyeceğiz.  Konutları bakımlı, temiz, sorunsuz hale getirme çabasında en büyük destekçimiz yine site sakinleri olacaktır. Siteler,  etaplar arası sportif faaliyetler planlıyoruz. Bunun yanında en bakımlı, en temiz, en güzel site ve etap yarışması yapacağız. Sitelerimizin çevresinde,  yol kenarlarında, boş alanlarda ağaçlandırma yeşillendirme başlatacağız. Konut alanlarını insanlarımızın altında gölgelenecekleri ağaçlık yeşil bir görünüme kavuşturmak istiyoruz. Sorunları asgariye indirdikten sonra yeni sosyal, kültürel projelerle konut sakinlerimizin karşısına çıkacağız” şeklinde konuştu.

En önemli sorun içme suyu kesintileri

İncelemelerini gazetemize değerlendiren Genel Müdür İlhan Kartal, Van’da 2011 depreminde çok büyük bir felaket yaşandığını ve devletin yoğun kış şartlarında belki de rekorlara girecek bir sürede konutları tamamladığını söyledi. Kartal, “Devletimiz sadece konut değil aynı zamanda yol, okul, ibadethaneler de yaptı. Alt yapı sorunları kısa sürede tamamlanmaya çalışıldı. Vatandaşların mağdur olmaması için bizde yüklenici firma ve TOKİ ile koordinasyon içinde görev yapıyoruz. Tabi bir taraftan da sitedeki hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz.  Konutlarda bizim görev alanımıza giren bütün eksiklikleri, sıkıntıları yerinde inceledik, gördük. Eksiklikleri, sorunları gidereceğiz.  Sorunlar çözüldükçe insanlarımız evlerinde mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayacaklar. Burada en acil sorunumuz içme suyudur. İçme suyunun aslında site yönetimi ile hiçbir ilgisi yok. Ancak içme suyu bana göre Van’ın genelini ilgilendiren başlı başına bir problemdir. Van’a 47 kilometre mesafeden borularla içme suyu geliyor. TOKİ afet konutları alanında maalesef sık sık patlaklar oluyor. Bu patlaklar su kesintilerine sebep oluyor. Su olmadan hiç bir şey olmuyor. Yaşam suyun etrafında dönüyor. İlgili yüklenici firma ve TOKİ ile görüşmelerimizde su sorunun kısa sürede giderilmesiyle ilgili çalışmalar yapılacak” dedi.

Eksiklikler giderilmeden teslim almayın

Konutlarda yüklenici firmalardan kaynaklanan eksikliklere, arızalara değinen ve bu konuda konut sahiplerini uyaran Kartal, “Konut sahipleri hangi yasal şartlarda dairelerini teslim alması gerekiyorsa o şartlar tamamlanmadan konutunu teslim almamalıdır. Bu konuda TOKİ Başkanlığımız vatandaşın yanındadır. Bunun altını çizerek söylüyorum. Eksik kusurlu olan bir işin teslimini zaten TOKİ’de kabul etmez. Bundan dolayı konut sahibi vatandaşlarımız kesin kabul öncesi dikkatli olmaları gerekir.  Biz neticede AFAD adına görev yapıyoruz. Ortak alanlarda bulunan eksikliklerin, noksanlıkların giderilmesini de yönetim olarak biz talep edeceğiz. Binaların ve etapların ortak alanları ile ilgili sorunların giderilmesi sonrası yüklenici, müşavir firma ve TOKİ ortak alanları bize teslim edecek. Nedir ortak alanlar? Bir blok için de aydınlatma lambaları, kalorifer dairesi,  elektrik panoları, dış aydınlatmalar, asansörler, merdivenler, çatı katları,  yangın sistemi, yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, blok ana giriş kapısı, merdiven otomatiği, uydu sistemi, kaldırımlar,  duvarlar ortak alandır. Bütün çabamız yaşanılabilir, mutlu eden huzurlu konut ortamı yaratmaktır” diye konuştu.

Vatandaşlarımız bizi arayabilir

Kartal, “Türkiye’nin, profesyonel anlamda ilk “Yönetim Hizmet Danışmanlığı ve Müşavirlik” şirketi olarak 1997 yılında hizmet vermeye başladık İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin KİPTAŞ aracılığıyla ürettiği konutlarda ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen yerleşim bölgeleri olmak üzere, kurumumuz kurulduğu günden bugüne, pek çok toplu konut ve yerleşim biriminden bağımsız ya da kompleks iş merkezlerine, kat malikleri ya da sakinlerinin daha mutlu, huzurlu ve güvenli bir yaşam sürebilmeleri doğrultusunda hizmet vermektedir. Profesyonel kadrolar denetiminde ve “sıfır sorun” ilkesiyle hareket eden Boğaziçi Yönetim A.Ş. sorunsuz yaşam alanları oluşturma ve yönetme konseptinin gerektirdiği uzmanlığa sahiptir. Vatandaşlarımız konutlarıyla ilgili bütün sorun ve şikayetlerini Van’da site yönetimlerinin yanı sıra Boğaziçi Yönetim Aş Genel Müdürlüğümüzün 212 487 99 51 numaralı telefonunu arayarak iletebilirler”dedi. 

Bakmadan Geçme