KONUTLAR ཚ AĞUSTOS 2012'DE BİTECEK

Van'da meydana gelen depremlerin ardından depremzedeler için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Edremit ilçesinde yaptırılan konutların yapımı devam ediyor. Van Valisi Münir Karaloğlu  Van merkez ile Erciş ve Edremit ilçelerinde yapımı devam eden kalıcı konut inşaatlarında denetim yapıyor. Gökçenay Group tarafından yol, su ve elektrik hatlarının geçeceği alanda incelemelerini yapan Karaloğlu, yüklenici firma yetkilisi Bedrettin Gökçenay'dan son durum hakkında bilgi aldı. Daha sonra inşaatların yapıldığı alana geçen Karaloğlu, TOKİ ve müşavir firma yetkilileriyle yaptığı değerlendirme toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın '30 Ağustos 2012' sözünü hatırlattı. Edremit ilçesinde yeni bir şehir kurulacağını belirten Karaloğlu, 20 gün önce geldiği inşaat alanındaki binaların hızla yükselmesinin kendisini memnun ettiğini söyledi.
 Okulların 15 Eylül'e yetişmesi için de yüklenici firma yetkililerine hatırlatmada bulunan Karaloğlu, "Kalıcı konutlarla beraber okullar, camiler, ticaret merkezleri ve sosyal mekanların yapımı da devam ediyor. Başbakanımızın bizlere talimatıyla ağustos ayının sonunda bu konutların teslimini yapmaya başlayacağız. O tarihe yetişmesi için de hem TOKİ'nin müşavir firması, hem de müteahhit firmalarımız gece gündüz çalışıyorlar. İnşaat alanlarında yaptığımız incelemede Allah'a şükür her şeyin güzel bir şekilde gittiğini görüyoruz. Edremit ilçesindeki konutlara 20 gün önce geldiğimde bazı binaların temelleri yeni atılıyordu, fakat bugün çatısının bile vurulduğunu görünce bu işin zamanında yetişeceğine inanıyorum. Burada görev yapan tüm arkadaşlar ellerinden geleni yapıyor. Hatta yüklenici firma yetkilileri çalışanlarını motive etmek amacıyla Başbakanımızın bizlere konutların teslim tarihi olan '30 Ağustos 2012' yazarak kendilerine hedef bırakmışlar. Konutların yapımına emek veren tüm görevlilere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 WC'NİN KAPISINDA BİLE '30 AĞUSTOS 2012' YAZIYOR
 Van'ın Edremit ilçesinde depremzedeler için yaptırılan kalıcı konutların zamanında yetişmesi için yüklenici firma yetkilileri işçileri motive etmek amacıyla çalışma ofisleri ve inşaat girişleri hatta kullanılan WC'lerin girişine dahi 'Bu şantiye 30 Ağustos 2012'de bitecek' sloganının yazıldığı tabelalar astırmış. Bu sloganın kendilerini motive ettiğini belirten işçiler, konutları 30 Ağustos tarihinden önce bitirerek, Başbakan Erdoğan'ın sözünün yerine getirileceğini belirttiler.

vanhaber,haberlervan,toki,konutlar,depremzede.www.vansesigazetesi.com

Bakmadan Geçme