Koç Holding’in kaptanı Ömer Koç

Mustafa Koç’un vefatının ardından Koç Holding Başkanı Ömer Koç oldu. Koç, ‘Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdürürken, küresel arenada ülkemizi yeni başarı hikâyeleri ile buluşturacağız’ dedi

Koç Holding Yönetim Kurulu tarafından Ömer Koç Yönetim Kurulu Başkanı, Ali Koç Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atandı. Ömer Koç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

 
 

“Sevgili ağabeyim ve Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Koç’u çok erken ve zamansız kaybetmenin derin acısını içimizde taşırken, kendisini bir kez daha rahmetle anıyorum. Bizlere emanet ettiği bayrağı daha da ileriye taşımayı hem bir sorumluluk hem de bir görev olarak görüyorum.

Önümüzdeki dönemde de Koç Topluluğu olarak, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdürürken, küresel arenada ülkemizi yeni başarı hikâyeleri ile buluşturacağımıza yürekten inanıyorum.”

Ömer Koç, Robert Kolej’deki lise eğitiminin ardından, Columbia Üniversitesi’nde Yunan Filolojisi üzerine lisans eğitimini 1985’te tamamladı. 1989’da Columbia Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden MBA derecesi aldı.

İş yaşamına 1985’te İsviçre’deki Kofisa Trading’de Satış Elemanı olarak başladı. 1989’da New York merkezli Ramerica’da Satış Elemanı olarak görev yaptı. 1991-2004 arasında Gazal AŞ’de Müdürlük, Koç Holding’de Finansman Koordinatörlüğü, Enerji Grubu Başkan Yardımcılığı ve Enerji Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Koç, 2004’te Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi, 2008’de ise Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili oldu. 2006’da Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi olan Ömer Koç, 2008’den bu yana da şirketin Yönetim Kurulu Başkanı.

Eğitim ve kültüre vurgu

Bir ülkenin gelişimi için sadece ekonomiye dayalı atılımların yeterli olmadığını vurgulayan  Koç, “Kültür-Sanat ve eğitime yönelik işler yan alanlar olmaktan çıkarılarak toplumsal hayatımızı tamamlayıcı unsurlar haline getirilmeli” düşüncesinde. 

Koç, Vehbi Koç Vakfı’nda Yönetim Kurulu Üyesi, Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) Yönetim Kurulu Başkanı.  

Bakmadan Geçme