Kobanililer Sağlık Taramasından Geçirildi

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Van Şubesi işbirliği ile Suriye’de yaşanan savaş sonucu yurtlarını terk ederek Van’a sığınan Kobanili aileler sağlık taramasından geçirildi. Bu arada Rojava ve Şengal’e gönderilmek üzere başlatılan ilaç kampanyasında 100 koli ilaç toplandı.

Vansesi Haber Merkezi

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve  SES Van Şubesi üyesi  doktor ve sağlık çalışanları Özalp yolu üzerinden bulunan belediyeye ait konteynır kentte kalan  Kobanili  aileleri sağlık taramasından geçirdi. Sağlık taramasına 1 çocuk uzmanı ve  3 aile hekiminin yanı sıra ebe, hemşire ve diğer sağlık çalışanları katıldı. Çocukları ve aileleri genel sağlık taramasından geçiren doktorlar, ilaç ihtiyacı olan aile ve çocuklara  ücretsiz ilaç yardımında bulundu. 
Yapılan sağlık taramasına ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Yılmaz Berki, sağlık taramasının SES Van Şubesi ortaklığı ile yapıldığını,  hastanelere gitmekte zorluk çeken Kobanili ailelere sağlık alanında yardımcı olduklarını  söyledi.  Büyükşehir Belediyesi’nin Kobani’de yaşanan savaş sonrası tüm imkanlarını seferber ettiğini dile getiren Berki, şu an Suruç sınırında hali hazır da 10 yaşam çadırı ve 1 tam teşekküllü sağlık tırının bölge de olduğunu belirtti. Kobani’de yaşanan savaş nedeniyle Van’a yerleşen aileleri de yalnız bırakmadıklarını dile getiren Berki, Van’da bulunan 32 Kobanili ailenin sağlık anlamında tüm ihtiyaçlarını yerine getirdiklerini belirtti. 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından Kobanili ailelere yönelik başlatılan sağlık taramasına destek veren SES Van Şubesi Eş Başkanı Cengiz Paycu, SES Van Şubesi olarak her zaman savaş mağduru insanların yanında olduklarını ifade ederek,  Büyükşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu sağlık taramasına doktor, hemşire ve ebelerden oluşan 20 kişilik ekip ile destek verdiklerini söyledi. Şube üyesi 4 doktor ve 16 sağlık personeli ile birlikte sağlık taramasına katıldıklarını dile getiren Payçu, "Öncelikli amacımız çocuk ve kadınlara yönelik sağlık taraması gerçekleştiriyoruz. Bu her şeyden önce insani bir görevdir. Temel prensibimiz yurtlarını terk ederek Van’a yerleşen yurttaşlarımızı sağlık anlamında her türlü yardımda bulunmaktır. Başlattığımız sağlık çalışmasını bundan sonra programlı bir şekilde her ay periyodik olarak sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
Sağlık taramasına katılan Çocuk Hastalıkları Uzman Doktoru Baran Serdar Kızılyıldız ise, çocuklarda görülen sağlık sorunlarının başında soğuk havalardan kaynaklı gribal enfeksiyonların başta geldiğini söyledi.

Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Rojava ve Şengal için başlattığı  ilaç kampanyasında  yurttaşların ve eczanelerin yardımı ile 1 hafta da 100 koli ilaç toplandı. 
Daire Başkanı Yılmaz Berki" Başkanlık bünyesinde bulunan personel ile bu çalışmayı yürütüyoruz. Kampanya sonucu 100 koli ilaç topladık. Bu ilaçları kısa bir süre içerisinde Rojava ve Şengal’e ulaştıracağız. İlaç kampanyamız devam ediyor, ilaç yardımında bulunmak isteyen yurttaşlarımız ilaçları Sağlık Daire Başkanlığı’na ulaştırabilirler” dedi.

Bakmadan Geçme