Kobani katliamında 152 kişi yaşamını yitirdi

YPG/YPJ ve Asayiş güçlerinin dün Kobani’ye saldırıdan IŞİD’e yönelik başlattığı geniş çaplı operasyon ikinci gününde devam ederken saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 152’ye ulaştı.

IŞİD’in dün Kobani’ye saldırarak gerçekleştirdiği katliam sonrasında IŞİD ile YPG/YPJ güçlerinin çatışmalar ikinci günde kentin sokak ve mahallelerinde devam ediyor.

IŞİD’in kente yönelik saldırıda sivil halka yönelik katliamda yaşamını yitirenlerin sayısı ise 152 kişiye yükselirken yaralıların sayısının 180’e ulaştığı belirtildi.

Tespit edilen yaralı sayının hastaneye gelenler olduğu ve sayının artabileceği belirtildi. Berxbotan ve Kobani kent merkezinde yapılan saldırıda öldürülenlerin çoğunluğu kadın, yaşlı ve çocuklardan oluştuğu ifade edildi.

Saldırı sonrası operasyon başlatan YPG/YPJ ve Asayiş Güçleri, IŞİD’in saklandıkları noktaları kuşatmaya alırken yaşanan çatışmalarda ilk belirlemelere göre, 30 IŞİD’li öldü.

IŞİD’in kent merkezinde bazı evlerde konumlandığı belirtilirken IŞİD’in elinde bulunan rehinelerin de YPG/YPJ güçleri tarafındankurtarıldığı ifade edildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: 146 sivil hayatını kaybetti

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise IŞİD’in Kobani’de gerçekleştirdiği saldırıda 146 sivilin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarıyla ilgili ArtıHaber’de Banu Güven’in sorularını yanıtlan PYD Eş Başkanı Salih Müslim, IŞİD’lilerin Cerablus’tan girerek Kobani’ye saldırdığı iddialarına ilişkin “Cerablustan geçmeleri imkansız. Çünkü orada bir nehir var ve YPG tarafından kontrol ediliyor” demişti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, Bugün Tv’de IŞİD’in Kobani saldırısıyla ilgili olarak “IŞİD’in sınırdan giriş yaptığına dair ciddi deliller var” dedi.

Bakmadan Geçme